Samsung is de nieuwe nummer 1 in de Merken Top40

Het merk heeft de eerste plaats te danken aan een (nog) hogere score op social.

Albert Heijn stond wekenlang op de hoogste positie maar zakt deze eerste week van 2017 naar de tweede plaats. Het merk laat een lichte daling zien op alle drie de factoren die belangrijk zijn in de ranking van de Merken Top 40 (waardering, bestedingen en social).

De top 3 wordt afgesloten door de NS, die met superstip stijgt van plaats 21 naar plaats 3. De stijging wordt veroorzaakt door een betere score op zowel waardering als bestedingen.

Andere merken die deze week goede zaken doen zijn KLM, Staatsloterij en de Nationale Postcode Loterij. Zij komen allen met superstip binnen in de top 10 van deze week.

Staatsloterij stijgt
De Staatsloterij is van de drie het best presterende merk, zij stijgen van plaats 33 naar plaats 7. De stijging van de Staatsloterij wordt veroorzaakt door hogere scores op alle bestedingen en social.

Ook net buiten de top 10 wordt er goede zaken gedaan, met name door NPO, Media Markt, Nivea en Coolblue die allen met stip binnen komen deze week.

NPO en Nivea zetten hun goede prestaties van vorige week door en stijgen met respectievelijk 6 en 7 plaatsen. Media Markt en Coolblue stijgen beiden met maar liefst met 9 plaatsen ten opzichte van vorige week.

Superstip voor Ford
Ford doet ook goede zaken, zij stijgen met superstip van plaats 37 naar plaats 20. De stijging wordt met name veroorzaakt door een verdubbeling van de social score.

De hoogste nieuwe binnenkomer is de KWF Kankerbestrijding, zij komen voor het eerst binnen in de Merken Top 40 op plaats 32.

Ook Independer.nl staat voor het eerst in de lijst, zij komen binnen op plaats 36. Er zijn deze week ook weer een aantal oude bekenden terug in de lijst, na een aantal weken afwezig te zijn geweest staan Ziggo, Volkswagen en Volvo weer in de lijst van deze week!

Bol.com grootste daler
De grootste daler deze week is Bol.com, zij dalen van plaats 3 naar plaats 23. De daling wordt veroorzaakt door lagere scores op bestedingen en social

Andere merken die deze week minder goed scoren en een aantal plaatsen zakken zijn Philips, Rabobank, Heineken, Hema en McDonalds.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie