Creatie & Campagnes

Samsung waarschuwt in campagne: 'Stuur vast, smartphone los'

Rob Beemster, redactie | 13 april 2017, 14:03

Daarnaast lanceert Samsung een app die automobilisten en fietsers helpt hun aandacht op de weg te houden.

Samsung zal de zin ‘Stuur vast, smartphone los’ in alle smartphonecampagnes opnemen. Onderzoek van PanelWizard in opdracht van Samsung laat zien dat bijna een kwart van de automobilisten (23,6%) en ruim een derde van de fietsers (34,4%) wel eens niet-handsfree belt onderweg, terwijl sociale media weleens worden bekeken door 13,6% van de automobilisten en 13,4% van de fietsers.

Met de campagne neemt Samsung naar eigen zeggen de verantwoordelijkheid in het verhogen van de verkeersveiligheid. Ook wil de elektronicafabrikant hiermee de sociale druk op automobilisten en fietsers wegnemen.

Automatisch reacties versturen

Daarnaast heeft Samsung de In-Traffic Reply App ontwikkeld. Deze werkt eenvoudig. Dankzij de activiteitensensor of gps weet de smartphone of iemand op de fiets of in de auto zit. Onderweg schakelt de app in en zal de smartphone automatisch reacties versturen bij inkomende berichten. Gebruikers kunnen kiezen voor een standaardreactie, een grappige reactie met animatie of een eigen reactie.

De  campagne wordt ondersteund door het ministerie van Infrastructuur & Milieu, Veilig Verkeer Nederland, ANWB, De Fietsersbond, Flitsmeister, RAI Vereniging, Team Alert, Nederland ICT en de Hogeschool van Utrecht.

Bètaversie downloaden

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur & Milieu: “Smartphones zijn handig om mee te navigeren, maar appen achter het stuur is een groot probleem. Het is verleidelijk om toch te reageren op dat berichtje of je sociale media te checken. Als je achter het stuur een paar seconden bent afgeleid, ben je zo een voetbalveld verder. En we zien allemaal de slingerende fietsers. Mooi dus dat de markt met technische oplossingen komt.”

Wie de bètaversie van de In-Traffic Reply App wil testen op  Android  kan zich aanmelden via de speciale pagina 'Stuur vast, smartphone los'. Na de officiële lancering in mei komt de app ook in de Google Play-store.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Samsung Apps. Smartphone

Meer in channel Creatie & Campagnes

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs