Bureaus & Accounts

‘Sanoma houdt zich niet aan sociaal plan’

Maarten Hafkamp, redactie | 18 februari 2014, 11:53

De bonden hebben vanmiddag spoedoverleg bij Sanoma om opheldering te vragen over de ontslagen bij tijdschriften die al in de etalage staan.

Dat zegt Anne Jan de Graaf van FNV Kiem. Het mediabedrijf wil personeel ontslaan van bladen die in de verkoop staan. Volgens de bonden is dat tegen de afspraken in het sociaal plan. Een woordvoerder meldt dat Sanoma zich gewoon aan het sociaal plan houdt.

Ook de journalistenbond NVJ vraagt om opheldering, zegt secretaris Yvonne Dankfort. ‘De afspraak was dat het personeel bij de verkoop van een blad mee zou gaan naar de nieuwe eigenaar. Nu wordt er vooraf gereorganiseerd. Dat hebben we niet afgesproken.’

Sanoma zou om alvast te reorganiseren bij Beau Monde, Grazia en Marie-Claire. Het zou volgens een ingewijde gaan om zeven fte’s bij Grazia, drie bij Marie Claire en twee bij Beau Monde. Sanoma zou die nu al willen omvormen tot een rompredactie, meldde Dankfort.

meldde Adformatie dat bij Libelle – een titel die Sanoma niet verkoopt - de hele schrijvende redactie boventallig is verklaard. Er zou 11,6 fte verdwijnen. Margriet – dat ook binnen het Sanoma-portfolio blijft - zou minder getroffen worden. Daar verdwijnen van de 24,7 fte&;s &;slechts&; 5,6 fte&;s, zo is de verwachting.

Over de auteur

Maarten Hafkamp

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Sanoma sociaal plan bonden

Meer in channel Bureaus & Accounts

Meer in channel Media

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs