Sire lanceert campagne over tolerantie

Sire heeft woensdag zijn nieuwe campagne gelanceerd met als thema tolerantie. De campagne werd door Jorgen Raymann onthuld tijdens het congres Sire 45 jaar.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Doom&Dickson maakte de nieuwe campagne voor Sire. ‘We vonden het een moeilijk onderwerp’, gaf Frieda Ulsamer de Waard tijdens de presentatie toe. ‘Je gaat al snel denken groepen, dus intolerantie naar buitenlanders, homo’s of religies. Dat wilden we vermijden.’ Doom&Dickson kwam tot de conclusie dat het begrip Tolerantie wel wat marketingondersteuning kan gebruiken en introduceerde het als product, in een cosmeticaverpakking. De campagneregel: ‘Tolerantie® Daar knapt heel Nederland van op.’

Via de kunnen mensen het product aanvragen en doorgeven. Overigens publiceerde een uur voor de officiele lancering al een bericht waardoor de site tijdelijk ombereikbaar was. De campagne wordt verder breed ingezet.

Sire had ter viering van het 45-jarig bestaan een viertal sprekers uitgenodigd om een visie op tolerantie te geven: Paul Schnabel (directeur Sociaal en Cultureel Planbureau Alex Brenninkmeijer (Nationale Ombudsman), Kees van den Bos (professor sociale psychologie in Utrecht) en trend forecaster Li Edelkoort. Het leverde verschillende inzichten op. Dat mensen intolerant zijn omwille van macht (Brenninkmeijer), dat tolerantie de neiging onderdrukken om te onderdrukken is (Schnabel), dat tolerantie niet makkelijk is, maar dat wetenschappelijk is aangetoond dat het wel kan (Van den Bos) en dat tolerantie vanuit het hele lichaam kan worden ervaren (Li Edelkoort).

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam nam het jubileumboek ‘Sire 45 jaar. Een steen in de vijver’ in ontvangst. Hij wond er geen doekjes om: hij had niets voorbereid en hij had weinig tijd. Hij improviseerde desondanks een grappige speech, waardoor hem het feit dat hij Postbus 51 en Sire met elkaar verwarde ook werd vergeven.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie