Marketing Technology

Sky Radio Groep verkent het digitale domein verder

Roderick Mirande, redactie | 23 januari 2014, 21:06

Een nieuwe app, drie themazenders en - in samenwerking met de Telegraaf - het online sportradiostation Telesport Radio.

Sky Radio, onderdeel van Telegraaf Media Groep, lanceerde donderdag 23 januari een vernieuwde applicatie, die beschikbaar is voor iPhone, Android en tablet. De app is in een nieuw jasje gestoken, maar biedt – naast het luisteren naar de radio - ook zaken als nieuws, flitsinformatie en een lijst met tankstations waar je goedkoop kunt tanken.

Interessanter wellicht, is het feit dat de app naast het ‘gewone’ Sky Radio nog een hele trits aan andere zenders biedt: Sky Radio Summerhits, Sky Radio Lovesongs, Sky Radio Christmas (het hele jaar door) en bovendien de kanalen Sky Radio Hits, Sky Radio 90’s en Sky Radio Lounge.

Sky Radio Hits op DAB+
Het nieuwe themakanaal Sky Radio Hits is – naast het reguliere Sky - vanaf donderdag ook via DAB+ te beluisteren. Eerder waren de extra themakanalen Sky Radio Lovesongs en Sky Radio The Christmas station al via digitale etherradio te ontvangen.

Functionaliteit
De vernieuwde app van Sky Radio biedt dezelfde functionaliteit als het eerder gelanceerde MyRadio: de mogelijkheid om, door middel van een &;personaliseer dit station&;-knop, de verschillende players op de app persoonlijk af te stemmen. Luisteraars kunnen aangeven of ze een track vaker wilt horen, juist niet meer willen horen of willen skippen als ze er op dat moment geen zin in hebben De slimme players passen de playlist op smaak aan en houden daarbij rekening met het tijdstip van de dag, de actualiteit en de locatie. De nieuwe players zijn beschikbaar voor alle moderne webbrowsers, iPhone, iPad, Android smartphones en tablets.

Telesport Radio
Daarnaast lanceerde Telesport donderdag in samenwerking met MyRadio het eerste online sportradiostation in Nederland: Telesport Radio. Daarmee kijkt het mediamerk van TMG over de bekende grenzen van krant en website heen. Het belooft de luisteraar elk uur op de hoogte te brengen van het laatste sportnieuws.

Behalve voor sportnieuws is er ook veel aandacht voor muziek op Telesport Radio: sporters maken bij grote sportevenementen, zoals de Olympische Spelen en het WK, hun favoriete nummers via Telesport Radio bekend.

 

Over de auteur

Roderick Mirande
Redacteur Merk & Strategie Lees meer over Roderick Mirande

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar

Gerelateerde items Sky Radio App Telesport

Meer in channel Marketing Technology

Meer in channel Media

Meer in channel MobileMarketing.nl

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs