Sneek eerste stad met volledige Beacon-dekking

In Sneek gebruiken winkels en organisaties door heel de stad het open beacon-platform Lightcurb.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Vorige week gaf Ate van der Meer, founder van de app een rondleiding door Sneek. Aanleiding was het feit  dat overal door de Friese stad beacons liggen, wat het mogelijk maakt om berichtjes naar langslopende inwoners en toeristen te sturen.

Zo werkt het
Dat werkt als volgt: smartphonebezitters downloaden de Lightcurb-app waarin ze kort invullen wie ze zijn (naam, leeftijd, geslacht). Vervolgens zetten ze hun Bluetooth aan en vanaf dan ontvangen ze berichtjes van musea, winkels en restaurants waar ze voorbij lopen.

Instellingen
Voor degene die al hoorndol wordt van alle berichtjes op zijn telefoon, is het goed om te weten dat in de instellingen kan worden aangegeven waar hij wel en geen informatie van wil ontvangen en wanneer. Inwoners van Sneek krijgen daardoor dus niet elke keer dat een berichtje als ze langs de watertoren lopen.

Burgemeester
De rondleiding wordt gegeven door Ate van der Meer en Hayo Apotheker, burgemeester van de gemeente Súdwest-Fryslân. De berichten stromen binnen en inderdaad, bij elk bericht kun je gelijk op een knop klikken als je van de organisatie in kwestie geen berichten meer wil ontvangen. Berichten kunnen aanbiedingen bevatten van winkels, maar ook extra informatie of de geschiedenis van een museum. In slijterij ‘Weduwe Joustra’ zoeken we naar een schilderij waar een beacon bij ligt en krijgt de vinder een Beerenburg als beloning.

Verdienmodel
Op hardware-gebied heeft Lightcurb veel concurrenten, maar hoewel ze hun eigen beacons verkopen, zit daar niet hun verdienmodel. Lightcurb onderscheidt zich met zijn platform. Het is een van de weinige platformen, wereldwijd, waar retailers en andere organisaties kunnen aansluiten en waar ze hun eigen content in kunnen plaatsen. Voordeel is dus dat consument maar één app hoeft te downloaden om van allerlei aanbieders berichten te ontvangen. Toch kunnen bedrijven ook bij Lightcurb terecht als ze de software willen installeren in hun eigen app.

Internationaal
Het Friese Lightcurb wordt ook in het buitenland gezien. Het platform is beschikbaar in het Nederlands, Duits, Frans, Chinees, Engels en Arabisch. In Texas is er een universiteit waar nieuwe studenten met behulp van Lightcurb een speurtocht doen langs beacons om zo het terrein makkelijk en snel te leren kennen. En hoewel de app nu nog beschikbaar is voor Android en Apple, heeft ook Microsoft kort geleden persoonlijk interesse getoond.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie