Snickers laat consument zwaaien naar abri

Met interactieve schermen laat het chocolademerk Snickers zien wie jij bent als je trek hebt.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Vanaf 1 mei gaat een grootschalige interactieve campagne van Snickers (Mars Nederland ) van start. De campagne draait op het netwerk van Central Station NL en CBS Outdoor, naar eigen zeggen de grootste ‘digital out of home exploitant’ in Nederland. Deze partijen hebben in opdracht van Snickers vaste en mobiele schermen gebouwd die zijn voorzien van een ingebouwde camera, Kinect bewegingssensoren en een verbinding met internet, waardoor er met deze schermen gecommuniceerd kan worden.

De bedoeling is dat de consument wordt uitgedaagd om met de interactieve schermen in dialoog te gaan. Het creatieve vertrekpunt daarbij, is de vraag vanuit het bekende thema van Snickers:wie ben jij als je trek hebt? Om dit zichtbaar door te vertalen, is een morphing tool ontwikkeld die gezicht geeft aan die hongerige variant. Deze morphing tool is, behalve op de (www.snickers.nl), ook toegankelijk via schermen die staan op high traffic lokaties, zoals bv metro- en treinstations.

De aansturing gebeurt met armbewegingen op afstand:.door te zwaaien beweegt de voorbijganger een pointer over het scherm. Op die manier kan hij een keuze maken uit de op het scherm getoonde 'andere identiteiten'.

In totaal zijn er voor deze campagne 25 interactieve schermen ingezet; vijftien objecten op de grotere NS stations in Nederland van CBS Outdoor en zeven uit het digitale netwerk van Central Station. Aanvullend zijn er drie mobiele schermen die uiteenlopende indoor locaties aandoen, zoals hoge scholen, universiteiten en winkelcentra.

Credits:
Mars Nederland: Dorien van Haselen
CBS Outdoor: Maaike van Vorstenbos
Central Station NL: Radjen van Wilsem
Kinetic: Jody Geelen
MediaCom: Lobke Hidding
Pluspol: Franziska Kohlhase
FHV BBDO: Eva van Santen

Meer over deze campagne in de papieren Adformatie vandaag

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie