Marketing Technology

T-Mobile wint rechtszaak en mag datavrije muziek blijven aanbieden

Redactie | 20 april 2017, 15:35

T-Mobile belooft netneutraliteit niet uit het oog te verliezen

Vandaag heeft de rechtbank van Rotterdam een positieve uitspraak gedaan in de zaak die T-Mobile heeft aangespannen om Datavrije Muziek te kunnen blijven aanbieden.

'Overwinning voor klanten'
De rechtbank heeft geoordeeld dat de Nederlandse wet in strijd is met de Europese wet- en regelgeving en Datavrije Muziek niet mag beperken. De uitspraak is volgens de telecommer een overwinning voor de klanten. Consumenten kunnen datavrij muziek blijven streamen over 4G, zonder dat het ten koste gaat van hun databundel.

Søren Abildgaard, ceo van T-Mobile Nederland zegt in een persverklaring: ‘Afgelopen oktober hebben we een grote en gewaagde stap genomen om, tegen de heersende overtuiging van de gevestigde orde in, met een nieuw en zeer innovatieve dienst te komen: Datavrije Muziek. Dit deden we in de stellige overtuiging dat dit in het belang van onze klanten is.’

Netneutraliteit
T-Mobile verzekert echter dat het ‘nooit de oorspronkelijk uitgangspunten van netneutraliteit uit het oog zal verliezen’ Het bedrijf is van mening dat het internet toegankelijk moet worden gehouden ‘voor alles en iedereen’.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items T-Mobile

Meer in channel Marketing Technology

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs