Tchibo kopieert Nespresso

Duitse koffiewinkelketen werkt in het geheim aan een eigen, 'slimme' capsulemachine.

Tchibo werkt hiertoe samen met een Zwitserse onderneming. Zo schrijven de Zwitserse Handelszeitung en het zusterblad van het Duitse , Lebensmittel Zeitung. Onder de naam QBO valt Tchibo marktleider Nespresso aan met een eigen capsulemachine, die je kunt aansturen met je smartphone. De cups die erin gaan, zijn echter vierkant.

De prijs zou (uiteraard) onder die van een Nespresso-machine komen te liggen. Niet alleen de machine is een kopie, Tchibo opent ook ‘QBO-filialen’ en richt een e-commerce site in. De eerste twee winkels worden geopend in Wenen en Berlijn. De staat sinds augustus vorig jaar geregistreerd.

Tchibo doet zeer geheim over het project, aldus Handelszeitung. De ontwikkeling van de machine is in handen van een Zwitserse dochteronderneming, Luna Technology Systems LTS in Wallisellen, Zurich. Directeur is Hamid Dastmalchian, die ook werkt voor Tchibo’s koffiesysteem Cafissimo.

De markt voor koffiecapsules is volgens experts 13 miljard euro groot. Nespresso heeft al langer last van producenten die goedkopere capsulevarianten op de markt brengen. Een capsulemachine-variant was er echter nog niet.

Tchibo werkt sinds 16 jaar op de Zwitserse markt, bij het bedrijf werken ongeveer 350 man. De Duitse winkelketen valt onder Maxingvest ag. De keten verkoopt koffie en gebruiksartikelen via hun winkels en via een postorder-systeem. Tot eind 2007 waren ook in Nederland filialen van Tchibo te vinden.

Vorig jaar werkte Tchibo nog aan de comeback van filterkoffie, met een grootse voor het merk Black & White.

Beeld: QBO

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie