Telegraaf legt journalist Twitterverbod op 'om reputatie', maar dat pakt volkomen verkeerd uit

Het was het medianieuws van het weekeinde, het dat De Telegraaf zijn eigen verslaggever Bart Mos oplegde. Mos had een tweet rondgestuurd over een ‘gouden douche’ van Trump, die anders dan gesuggereerd niets met prostituees van doen had, maar met een schip dat Trump in Makkum had laten maken:

Nepnieuws verspreiden

Hoofdredacteur Paul Jansen was ‘not amused’ door de grappig bedoelde tweet. Hoewel Mos later  door het stof ging, was dat niet voldoende. De krant besloot hem een zware en publieke sanctie op te leggen: een Twitterverbod.

‘De reputatie van De Telegraaf stond op het spel’, zegt Paul Jansen tegen . ‘De indruk zou gewekt kunnen worden dat De Telegraaf nepnieuws verspreidt. Het bericht ging viral en werd al opgepikt door The Washington Post. Daar ben ik tegen opgetreden. Ik heb tegen Bart gezegd dat ik niet anders kan’, aldus de hoofdredacteur.

Reorganisatie oudjaarsdag

Zijn verklaring werd maar matig geloofd, volgens Quotenet speelde ook Mos&; interne verzet tegen de;asielplaag-kop&; een rol in de beslissing. Bronnen rondom de verslaggever hielden deze lezing staande tegenover Quote. Ook zou het Mos kwalijk worden genomen dat hij kritisch tweette over een reorganisatie die op oudjaarsdag (!) werd bekend gemaakt:

 Muilkorven

Jansen blijft echter volharden in zijn reputatie-argument, hoewel het Twitter-verbod anders uitpakte dan hij voor ogen zal hebben gehad. Er is inmiddels de actie   gestart voor de verslaggever, die zijn avatar op zwart heeft gezet.

Als de Telegraaf al reputatieschade leidt, dan is het meer dankzij dan ondanks deze ingreep:

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie