Marketing Technology

TenPages.com trekt de stekker eruit

, redactie | 7 februari 2014, 16:59

Er is onvoldoende perspectief om door te gaan, zegt oprichter en directeur Valentine van de Lande.

Het bijna vijf jaar geleden opgezette crowdfundingplatform voor boekenschrijvers TenPages is ter ziele. Wegens gebrek aan financiële middelen is TenPages gedwongen te stoppen. Dat laat oprichter en directeur Valentine van de Lande weten in een brief op de site van TenPages.

In de brief zegt ze dat er onvoldoende financieel perspectief is voor het continueren van de werkzaamheden.

Van de Lande: &;De afgelopen vierenhalf jaar hebben we ons best gedaan om een goed crowdfundingplatform voor boekenschrijvers neer te zetten. Er zijn op onze site 2.124 manuscripten geplaatst door schrijvers, er liggen 66 boeken in de winkels, en meer dan twintigduizend Nederlanders hebben via ons platform auteurs financieel gesteund. Tegelijkertijd ondervinden we dat het boekenvak in zwaar weer verkeert en dat ons concept voor beginnende auteurs niet rendabel te krijgen is.&;

TenPages, dat ook wel de &;Sellaband van de boekenbranche &; werd genoemd, werd in 2010 uitgeroepen tot van de Accenture Innovation Awards. 

Van de Lande heeft nog wel geprobeerd om een nieuwe investeerder aan te trekken. Maar dat is niet gelukt. &;Na maandenlange intensieve onderhandelingen met een geïnteresseerd investeringsfonds, is dit fonds op het allerlaatste moment afgehaakt. Daarna zijn wij nog met andere investeerders in gesprek geweest, maar ook dat heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd.&;

De website TenPages is per direct offline gehaald, omdat Van de Lande wil voorkomen dat er nog activiteit op plaatsvindt. Wie de URL intikt, komt bij de genoemde terecht. 

Valentine van de Lande

Ook onafhankelijk journalistiek platform Tone stopt ermee.

Over de auteur

Redacteur Merk & Strategie Lees meer over

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar
Avatar

TenPages.com

(1 mei 2015, 14:42)
Graag willen we er op wijzen dat op 1 mei 2015 TenPages.com is geherlanceerd.

Meer in channel Marketing Technology

Meer in channel Merk & Strategie

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs