Media

TMG schrapt kwart fte's op regioredacties

Maarten Hafkamp, redactie | 31 december 2016, 17:41

Nog net voor de jaarwisseling stuurt directie personeel een mail.

Net als bij de salestak wil Telegraaf Media Groep naar één organisatie op de redactie voor zowel de landelijke kranten De Telegraaf en Metro als de regionale kranten (onder meer De Gooi- en Eemlander en Leidsch Dagblad). De huis-aan-huiskranten vallen erbuiten. 

Het betekent dat er bij de regiokranten 24 procent van de redactionele banen verdwijnt: men gaat terug van 185 naar 140 fte. De maatregelen worden al snel doorgevoerd. Op 9 januari zijn daarover personeelsbijeenkomsten waarin betrokkenen op de hoogte worden gesteld.

De directie van HMC - Ferdy Demmers en Gert Jan Oelderik - en uitgeefdirecteur Harry de Wit van TMG Landelijke Media stuurden de mail vandaag rond naar het personeel. Ze verontschuldigen zich dat het op de valreep van 2016 is en ook nog eens per mail. &;Door uitgebreid overleg en zorgvuldige afwegingen konden we vandaag pas de adviesaanvraag voor de Centrale Ondernemingsraad afronden.&;

De stappen die nu redactioneel worden genomen, vloeien voort uit de verdere kostenbesparingen die TMG wil doorvoeren. Zo worden ook de salesafdelingen samengevoegd tot één landelijke organisatie. Dat gaat ten koste van 75 fte. 

De bezuinigingsoperatie gaat daarmee door een mogelijke overname door het Vlaamse Mediahuis.

 

 

Over de auteur

Maarten Hafkamp

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Tmg Telegraaf Media Groep

Meer in channel Media

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs