Tomorrow Design ontwikkelt naam en huisstijl 'Polare'

Charlotte Goldhoorn, auteur | 21 juni 2013, 14:22

Het was al even , maar vanaf vandaag is het dan eindelijk officieel: ‘Polare’ is de nieuwe naam van boekhandels Selexyz en De Slegte. Tomorrow Design bedacht de naam en huisstijl.

Direct na de overname van Selexyz en De Slegte stelde ProCures het branding- en designbureau Tomorrow Design aan voor de conceptontwikkeling van de nieuwe boekwinkelformule voor de Benelux. Om de periode tot de lancering van de nieuwe naam en het vernieuwde winkelconcept te overbruggen werd de ‘?’ campagne ontwikkeld. Alle gevels van de winkels werden van een vraagteken voorzien en ook in de winkels kwam dit beeld terug. De campagne stond in het teken van het ontwikkelen van een nieuwe boekwinkelformule en liet consumenten meedenken.

In het uiteindelijke resultaat staat beleving en online integratie in de winkels centraal. De naam Polare is geïnspireerd op de Poolster (‘Stella Polare’), een heldere ster die al eeuwenlang als ijkpunt dient voor navigatie. ‘Dat is precies wat de nieuwe organisatie wil zijn voor haar klanten: een gids die hen helpt de juiste boeken te vinden’, aldus John Berghoff, managing director van Tomorrow Design.

image

Boekenleggers:

image

Over de auteur

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar
Avatar

Aad van Luijk

(29 juni 2013, 8:56)
POLARE. Ja, DonnerWetter nog aan toe, een typisch voorbeeld van een “maandagmorgenproduktie”. Ook het POLARE LOGO is een ramp, uit welk cirkelzaagwerktuigenboek heeft men dat cirkelzaagblad opgediept of had de designer zojuist de film American Psycho gezien?

Gerelateerde items Polare Selexyz Procures