Bureaus & Accounts

Topman David Jones vertrekt bij Havas Worldwide

, redactie | 9 januari 2014, 11:23

David Jones, wereldwijde ceo van Havas en Havas Worldwide, verlaat de communicatieholding per direct en gaat een tech-startup leiden.

Yannick Bolloré neemt zoals verwacht de rol als wereldwijde ceo over bij Havas. Andrew Benett wordt aangesteld als baas van het Havas Worldwide advertisingnetwerk. 

Jones blijft dit jaar wel aan als adviseur van de Havas-top. Hij zegt dat grote wens in vervulling gaat met het leiden van een nieuw techbedrijf. De Brit Jones was vijftien jaar werkzaam voor Havas.

Yannick Bolloré spreekt in een persbericht van een &;enerverende tijd&; voor Havas. Maar je mag gerust spreken van een onrustige tijd. In december meldde Adformatie al dat er onduidelijkheid was rond de managementstructuur wereldwijd, met name de rol van Jones. Zo werden er nieuwe rollen gecreëerd (twee co-presidents), vertrokken er vooral in de Verenigde Staten belangrijke mensen (zoals de New Yorkse topman Lee Garfinkel) en zou er onduidelijkheid zijn over wie aan wie rapporteert. Met de benoeming van Yannick Bolloré – zoon van de grootaandeelhouder Vincent – als chairman van het communicatieconcern moet er een einde komen aan de onrust.

Over de auteur

Redacteur Media Lees meer over

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items David Jones Havas Vertrek

Meer in channel Bureaus & Accounts

Meer in channel Media

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs