Topman Delhaize onderhandelt betere bonus uit dan Dick Boer bij succesvolle fusie

Frans Muller (Delhaize) kan na de fusie direct 1,5 miljoen bijschrijven op zijn rekening. Dick Boer van Ahold 'slechts' een jaarsalaris, uitgesmeerd over 5 jaar, én als alles goed gaat.

Voor zijn Belgische collega Frans Muller lonkt bij afronding van de deal een bonus van 1,5 miljoen euro, en daarnaast een vergelijkbaar aandelenplan waarvan de waarde kan oplopen tot anderhalf jaarsalaris.

Dat staat in het fusievoorstel dat vrijdag gedeponeerd is bij de griffier van de Rechtbank van Koophandel in Brussel. Zowel Boer (rechts op de foto) als Muller (links) ontving in 2014, het laatste jaar waarover cijfers bekend zijn, een basissalaris van bijna 1 miljoen euro. Ook andere bestuurders van de twee supermarktconcerns krijgen een &;eenmalige erkenningsbeloning&; ter waarde van maximaal een jaarsalaris.

De extraatjes worden uitgekeerd in aandelen, in twee etappes, afhankelijk van onder meer de financiële prestaties van het gecombineerde bedrijf in de eerste twee jaren na de fusie. De aandelen mogen op zijn vroegst vijf jaar na toekenning te gelde worden gemaakt. Dergelijke prestatiebeloningen zijn niet ongebruikelijk bij fusies en overnames van beursgenoteerde ondernemingen.

Als het Ahold en Delhaize lukt de fusie tot een goed einde te brengen, ontstaat een supermarktconcern met een jaaromzet van ruim 54 miljard euro, waarvan veruit het grootste deel behaald wordt in de Verenigde Staten. Boer krijgt de leiding over het in Nederland gevestigde fusiebedrijf, dat voluit Koninklijke Ahold Delhaize gaat heten. Muller moet de integratie in goede banen leiden.

Bron: ANP

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie