Toyota stopt smartphonegebruik tijdens rijden met Safe & Sound

De app maakt gebruik van Spotify-afspeellijsten om beter rijgedrag te bevorderen.

Als jongeren de auto van hun ouders willen lenen, kunnen ouders wat gematigd zijn. Ze kunnen namelijk bezorgd zijn om het rijgedrag van hun kinderen. Om een einde aan deze zorgen te maken, introduceert Toyota de Safe & Sound-app.

Hoe werkt het? Een ouder en het kind downloaden de app, verkrijgbaar via Google Play. Als het kind de auto wil gebruiken, kunnen ouders via Google Maps API bijhouden hoe hard hun kind rijdt. Als de app doorheeft dat de auto harder dan 14,5 kilometer per uur rijdt, zal de telefoon automatisch op de stand ‘Niet storen’ gaan. Deze modus zorgt ervoor dat alle inkomende telefoontjes en social media-notificaties worden geblokkeerd.

De app kan ook worden gelinkt aan de Spotify-afspeellijsten van ouders en kinderen. Als de bestuurder de telefoon aanraakt of te hard rijdt, zal de app de afspeellijst van de ouders afspelen. Volgens de makers van de app zal dit zorgen voor schaamte. Kinderen zouden het namelijk niet ‘cool’ vinden om de muziek van hun ouders te moeten aanhoren.

Als de telefoon niet meer wordt aangeraakt of als de snelheid wordt gematigd, zal de app weer de Spotify-afspeellijst van het kind afspelen. Tot slot kunnen ouders en kinderen een bericht krijgen na afloop van het autoritje met daarin een samenvatting van het rijgedrag.

De campagne is ontwikkeld door Saatchi & Saatchi London.

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie