Merk & Strategie

Transavia.com doet aan ‘crew sourcing’

Kari-Anne Fygi, redactie | 7 januari 2014, 15:31

Transavia.com wil een nieuwe uniform voor zijn personeel en roept op tot co-creatie.

Het ontwerp voor het nieuwe uniform voor cabinepersoneel en de sales & service-deskmedewerkers moet met co-creatie van de dragers vorm krijgen.

Designconsultant Bas van Wayenburg zal aan de hand van alle ideeën en suggesties de vertaalslag maken naar de verschillende draagbare items van het uniform.

Vervolgens laat de vliegmaatschappij middels zogeheten ‘crew sourcing’ het eigen personeel in zowel Nederland als Frankrijk in verschillende stemrondes meebeslissen over het ontwerp.

De vliegmaatschappij wil hiermee betrokkenheid richting het eigen personeel creëren en de uitstraling naar de klant verder aanscherpen.

Het nieuwe uniform wordt in de zomer van 2015 in gebruik genomen. Het huidige uniform is al bijna negen jaar onveranderd.

Transavia.com deed eerder aan co-creatie: eerder werden door middel van crowd sourcing de (2013) en de (2011) opgezet (deze laatste actie ging ).

 

 

 

 

 

Over de auteur

Kari-Anne Fygi
Journalist, blogger, eindredacteur van Tijdschrift voor Marketing & Adformatie (Adfo Groep). Lees meer over Kari-Anne Fygi

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Transavia Co-Creatie

Meer in channel Merk & Strategie

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs