Twitter favoriet bij Nederlandse gemeenten

Buzzcapture publiceert de 'Gemeente-index met de meest actieve gemeenten op social media'.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Van alle 393 Nederlandse gemeenten is 98 procent actief op Twitter, 75 procent op Facebook en 13 procent op Instagram.

De gemeente Utrecht is het meest actief op Twitter. Het webcareteam in de Domstad verstuurt per werkdag gemiddeld twintig tweets, gevolgd door de gemeenten Den Haag, Rotterdam en Almere. Twee jaar geleden was Almere nog de meest actieve gemeente op Twitter.

Het aantal gemeenten met een Twitter-account is gestegen van 93 procent naar 98 procent. Slechts zes gemeenten zijn niet te vinden op Twitter (Appingedam, Baarle-Nassau, Bedum, Ten Boer, Muiden en Nuth). Van alle andere gemeenten verstuurt 59 procent gemiddeld iedere dag tenminste één tweet.

Gemeente Amsterdam heeft de meeste volgers op Twitter (88.569), ruim het dubbele aantal van nummer twee, Den Haag. Wanneer de volgers worden afgezet tegen het aantal inwoners blijft gemeente Leeuwarden Amsterdam nipt voor. Als alle volgers van Leeuwarden inwoners zouden zijn, zou bijna 13 procent van de gemeente op Twitter volgen.

Rotterdam meest actieve gemeente op Instagram
Met 1,8 miljoen Nederlandse gebruikers is Instagram een steeds populairder wordend kanaal. Vijftig gemeenten hebben inmiddels tenminste één foto geplaatst. Gemeente Rotterdam is het meest actief en heeft al 374 foto&;s geplaatst. Iets meer dan &;s Hertogenbosch en de relatief kleine gemeente Elburg.

Rotterdam is ook met grote afstand de gemeente met de meeste volgers (6.790) op het platform, voor &;s Hertogenbosch (1.481) en gemeente Amsterdam (1.031), die pas 45 foto&;s plaatste. Hiermee zijn direct de enige drie gemeenten genoemd die meer dan 1.000 volgers hebben.

Drie van de vier gemeenten is actief op Facebook
De gemeente &;s Hertogenbosch heeft de meeste likes op Facebook: 10.372. Maastricht (10.266) en Groningen (9.797) completeren de top drie van gemeenten met de meeste likes. De gemeenten met de vier grote steden volgen daarna en opvallend is het hoge aantal likes voor de relatief kleinere gemeenten Hoorn, Velsen en Beverwijk. Gemeente Etten-Leur plaatst van alle gemeenten de meeste berichten per dag.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie