Merk & Strategie

Twitter komt met jubileum-emoji voor tienjarig bestaan hashtag

Redactie | 23 augustus 2017, 10:58

#Hashtag10 voor een feestje op Twitter.

Vandaag precies tien jaar geleden ontstond de hashtag op Twitter. Op 23 augustus 2007 gebruikte Chris Messina als eerste een hashtag op het platform, namelijk #barcamp. Twitter viert dit tienjarig bestaan met de introductie van #hashtag10. Deze speciale hashtag activeert een 24-uurs emoji om de verjaardag van de hashtag te vieren.

Op het moment worden er dagelijks 125 miljoen hashtags getweet. De hashtag die in 2007 het meest is getweet, is ongeveer 9.000 keer gebruikt. De meeste gebruikte hashtag van 2017 is 300 miljoen keer gebruikt.​

Awardshows
Vijf van de grootste hashtags in de afgelopen tien jaar zijn ontstaan door fans die tweeten tijdens het kijken van awardshows. Dit zijn hashtags in Tweets om op een award te stemmen of gebruikt in Tweets om live commentaar te geven op het event. Samen zijn deze vijf hashtags meer dan drie miljard keer gebruikt: #MTVHottest, #MTVStars, #KCA, #iHeartAwards en #BestFanArmy.

Enkele van de meest gebruikte hashtags om op artiesten te stemmen zijn #BTSBBMAs, #EMABiggestFansJustinBieber, #EMABiggestFans1D, #vote5sos en #PushAwardsKathNiels.

Tv en film
#TheWalkingDead is de meest getweete televisieshow-hashtag aller tijden. #StarWars is de meest getweete film-hashtag aller tijden.

Sport
#Euro2016 is de hashtag voor een wereldwijd sportevenement die het meest is getweet. #SuperBowl is de hashtag voor een Amerikaans sportevenement die het meest is getweet.

Gaming
De meest gebruikte gaming-hashtag allertijden is トレクル (TreCru/Treasure Cruise). Deze hashtag is meer dan 269 miljoen keer geplaatst.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Twitter Hashtag

Meer in channel Merk & Strategie

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs