Unox profiteert van koudegolf

Maarten Hafkamp, redactie | 15 februari 2012, 8:27

De strenge winterkou zorgde de afgelopen twee weken voor een flinke toename in de consumptie van winterse Unox-producten.

Volgens Unox ging er zelfs een recordaantal blikken erwtensoep doorheen: ruim 1 miljoen liter. Dat is 3,5 keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar. Ook de verkoop van rookworst steeg fors. Er gingen 3 keer zoveel rookworsten over de toonbank.

De schaatskoorts is één van de oorzaken van de gestegen verkoop van erwtensoep, meldt Unox. Het merk kwam op 1 februari met de ‘Waar gaan we schaatsen?’. Ook werd de afgelopen twee weken de outdoorcampagne 'Het is weer Unox weer' gevoerd. Daarbij werd het weerbericht gekoppeld aan erwtensoep en rookworst.

Aleks Fiege, marketingdirecteur van Unox: 'Er is een duidelijk verband tussen de temperatuur en de mate waarin wij Nederlanders stamppot eten. Als het buiten koud wordt, dan hebben we meer behoefte aan een stevige wintermaaltijd. Stamppot met rookworst is typisch zo’n voedzame maaltijd waarmee Nederlanders zich opwarmen.'

Over de auteur

Maarten Hafkamp

Reacties op dit artikel (7)

Comment author avatar
Avatar

Joost

(15 februari 2012, 12:27)
Vraag het hem dan ook niet.
Avatar

Multi

(15 februari 2012, 15:20)
De rook in een rookworst (wat op zichzelf al afval is) heeft nog nooit vuur gezien maar is een neparoma.
Of hoe de kudde zich laten "lijden"
Avatar

piet

(15 februari 2012, 15:44)
Unox: de hofleverancier van plastic ranzig voedsel. Ooit een keer een hele varkensoor ontdekt in de erwtensoep van Unox, daarna nooit meer een produkt van Unox gekocht. Om van die plastic rookworst maar niet te spreken. Oja, knakworsten van afvalvlees, ook al zo ranzig. Voor goed vlees ga ik naar de slager. M'n hond krijgt Unox nog niet voorgeschoteld.
Avatar

jeroen post

(15 februari 2012, 17:52)
Mensen,

maak toch zelf je (erwten)soep(en). Het wemelt op het internet van goede recepten, voor alle gezindten en smaken! Overigens vind ik de erwtensoep van Unox niet bepaald de vieste. Probeer maar eens de zoutgolf van de Lidl!
Avatar

Van Zwatel

(15 februari 2012, 19:41)
He getverderrie, een varkensoor in de erwtensoep. Ik heb wel 6 blikken ingeslagen, die blijven nog wel even goed en dicht. Unoxrookworst. Dat is toch een beetje de Amstelbier onder de vleeswaren. Kwaliteit zonder iteit. Bah.
Nee, Jort heeft gelijk. Heerlijk gebakken tofu.

Gerelateerde items Unox Winter Schaats