Update: Kamer: stop verspreiden gids

Een Kamermeerderheid is tegen de ongevraagde verspreiding van de Telefoongids. Die meerderheid bestaat uit PvdA, CDA, SP, D66, GroenLinks en ChristenUnie.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De kwestie is actueel vanwege van internetondernemer en -journalist Alexander Klöpping. Hij vindt het ongevraagd toezenden van de gids niet meer van deze tijd.

Klöpping pleit voor een 'opt-in'-systeem. Mensen die een gids willen, moeten die dan zelf aanvragen. Op zijn site wordt doorverwezen naar een opzegformulier voor de Telefoongids. De zes partijen zijn het met Klöpping eens en willen de Telecomwet aanpassen. Daar staat nu in dat er een verplichting is om de gids te verspreiden.
[Bron:NOS]

Update: De NOS nuanceert het bericht dat 'een kamermeerderheid' voor ongevraagde verspreiding is. Wel is het zo dat kamerleden positief staan tegenover het aanpassen van de Telecomwet op dit punt.

De Telefoongids heeft een verklaring rondgestuurd waarin het bedrijf met feiten probeert te onderbouwen waarom de Telefoongids nog altijd breed wordt verspreid. Volgens het bedrijf gebruiken per maand drie miljoen mensen de gids. Uit onderzoek van TNS Nipo zou blijken dat 85 procent van de mensen de gids wil blijven ontvangen. Sinds 2009 bestaat de mogelijkheid voor mensen zich af te melden via .

De Telefoongids verklaart: 'De Telefoongids is voornemens met de distributie van de papieren editie door te gaan zolang er voldoende vraag is vanuit consumenten en MKB-klanten en wanneer dit bedrijfseconomisch rendabel blijft. Op dit moment bedient De Telefoongids zo’n 160.000 MKB-klanten met zowel offline en online bereik en verschaft ruim 700 mensen emplooi, waarvan een groeiend aantal zich richt op online diensten.'

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie