Vacatureaanbod blijft steken op laagste punt 2011

Na een daling van 3 punten in november bleef het vacatureaanbod in december onveranderd. Het aanbod blijft daarmee steken op het laagste punt van 2011.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dat blijkt uit de Monster Employment Index – de maandelijkse barometer van de online arbeidsmarkt. De algehele Index staat in december op 86 punten, 6 punten lager dan een jaar geleden. In 2011 nam het vacatureaanbod alleen toe in de engineering sector, de IT sector en de management & consultancy sector, in alle gevallen met 2 punten. In de gezondheidszorg (-23) daalde de vraag naar personeel het sterkst. Het vacatureaanbod nam in 2011 in de provincie Flevoland (+11) het meest toe, in Utrecht (-9) nam het aanbod juist het meest af.
'Het grillige economische klimaat blijft van invloed op het vacatureaanbod in Nederland. December kent een even grote jaarlijkse vacaturedaling als november', zegt Warren Hammond, managing director van . 'Werkgevers blijven voorzichtig met het aannemen van nieuwe werknemers in de laatste maanden van het jaar. Het wordt interessant te zien hoe zich dit verder ontwikkelt in het eerste kwartaal van 2012, wanneer veel bedrijven hun personeelsprognoses maken voor de komende periode.'

Deze maand daalde het Europese vacatureaanbod met 3 punten. In Zweden (+8) nam de vraag naar personeel het meest toe. De Index steeg ook in Duitsland (+2) en het Verenigd Koninkrijk (+1). Het vacatureaanbod nam in Italië (-5), Frankrijk (-4) en België (-1) af. Over heel 2011 steeg de Europese Index met 14 punten.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie