Van Gogh Museum voert campagne om Loving Vincent aan Oscar te helpen

Steun aan prachtige productie met hashtag #Vincentdeservesthis

De animatiefilm telt 65.000 frames, is met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars en kreeg lovende kritieken. Loving Vincent, over de laatste dagen van het leven van de schilder Vincent van Gogh, gaat nu ook op voor Oscar voor de beste animatiefilm. Het Van Gogh Museum voert campagne #Vincentdeservesthis.

(Tekst loopt door onder trailer)

 

Het museum was vroegtijdig betrokken bij de productie toen regisseur Hugh Welchman en de andere makers zich in 2014 meldden met hun plannen.

Die betrokkenheid bleef, en uit zich nu in een campagne om de productie aan een Academy Award te helpen. Onder hashtag #Vincentdeservesthis, met een billboard op Sunset Boulevard in Los Angeles, advertenties in Amerikaanse filmbladen en een uitgebreide socialemediacampagne laat het museum weten dat Vincent ‘een Oscar verdient’. 

Axel Rüger, de directeur van het Van Gogh Museum, zal aanwezig in Hollywood en is ook uitgenodigd voor de 90ste Oscar-ceremonie in de nacht van 4 op 5 maart. Zijn belevenissen zijn te volgen via de socialemediakanalen van het Van Gogh Museum.

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie