Marketing Technology

Video on Demand steeds populairder onder jongeren

Sander Beekman, redactie | 29 december 2014, 14:07

Dat blijkt uit de 'Marktmonitor Video on Demand in Nederland' die Stichting Video on Demand vandaag uitbrengt in samenwerking met GfK.

Het gebruik van Video on Demand is in 2014 fors gestegen. Inmiddels kijkt 36 procent van de Nederlanders On Demand via aanbieders als , en . Onder jongeren is het aantal gebruikers nog hoger. Meer dan de helft van de Nederlanders onder de 35 jaar kijk On Demand. Met name het aantal kijkers onder de 18 is in de tweede helft van 2014 hard gestegen, van 38 naar 53 procent.

&;In 2014 zijn niet alleen meer Nederlanders VoD-diensten gaan gebruiken, zij zijn ook méér gaan kijken”, aldus Danielle Tamis, van . &;Keken zij dit voorjaar nog gemiddeld twee films en drie afleveringen van een serie per maand, inmiddels kijkt de VoD-gebruiker gemiddeld drie films en zes afleveringen. En die rekenen zij het liefst per stuk af&;, licht Tamis toe.

Kijken op de TV blijft het populairst (74 procent), terwijl de laptop (26 procent), tablet (21 procent) en smartphone (15procent) steeds vaker uitkomst bieden om te kijken wat je wilt, wanneer je wilt.

Populairste titels van 2014

De nieuwste films en Nederlandse titels zijn On Demand het meest in trek. Opvallend is dat in de Video on Demand top 10 van 2014 maar liefst vier films van eigen bodem staan:

1. The Wolf of Wall Street
2. Soof
3. Frozen
4. Mannenharten
5. The Other Woman
6. Toscaanse Bruiloft
7. 12 Years a Slave
8. Escape Plan
9. BRO’s BEFORE HO’s
10. The Hunger Games: Catching Fire

Over de auteur

Sander Beekman
Stukjestikker en filmmaker voor team Adformatie, met een focus op creatie en (online) campagnes. Lees meer over Sander Beekman

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Video On Demand Stichting Video on Demand Gfk

Meer in channel Marketing Technology

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs