VOD populair onder jongeren

Jongeren tussen de 18-34 jaar maken steeds meer gebruik van video on demand (VOD) diensten.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

In deze doelgroep maakt 45 procent er gebruik van. De tv is met 74% het meest gebruikte device voor VOD. 

Dat blijkt uit het onderzoek &;GfK Trends in Digitale Media & Entertainment&; die vanochtend bekend werd gemaakt.

Bijna de helft van de bekeken films is afkomstig uit een abonnementsvorm, terwijl dit voor series al op ruim 80 procent ligt. Zogenaamde &;all you can eat&; abonnementen dragen hier toe bij.

Een derde (33%) maakt gebruik van een of meer muziekstreamingdiensten. Ook hier geldt dat met name de populariteit onder jongeren (13-17 jr) groot is: 60% maakt er gebruik van.

GfK meldt dat de video- en muziekmarkt op dit moment een omslagpunt kent, waarbij de digitale omzet groter is dan die afkomstig van de verkopen van het fysieke product (Bron: GfK Retail Panel). Inmiddels maakt ruim een derde van de Nederlandse bevolking gebruik van één of meerdere VOD diensten.

Einde aan groei tabletbezitters
Er is een einde gekomen aan de groei van het aantal tabletbezitters, aldus GfK. Vorig jaar groeide de tabletmarkt nog met zo&;n 10% (dec. 2013 vs. juni 2013), inmiddels is met 7,4 miljoen tabletbezitters (56%) deze markt aan het stabiliseren.
Onder de ouderen (65+) neemt het tabletbezit nog wel toe en bezit meer dan de helft (52%) van deze groep inmiddels een tablet.

Gebruik sociale media stabiel
Het aantal bezoeken en posts op de traditionele social media (Facebook, Twitter of Linkedin) blijft stabiel en Instagram en Snapchat zijn met name populair onder de jongeren.

In totaal heeft 12% van de Nederlanders een actief account op Instagram en 6% een actief account op Snapchat. Onder de 13-17 jarigen is dit respectievelijk 44% en 43%. 87% van de jongeren heeft een Facebook-account waar ze actief gebruik van maken.
 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie