Creatie & Campagnes

Volkswagen geeft een peuter iets te veel controle, en dit is het resultaat

, redactie | 10 april 2017, 12:22

Bureau Achtung! mcgarrybowen maakt op een slimme manier een internationale video

Het Nederlandse bureau Achtung! mcgarrybowen kreeg de opdracht om een online video te maken rondom de nieuwe Volkswagen Golf. Het moest een deelbaar filmpje worden voor heel Europa. Dat loste het bureau slim op: de taal in de video is babytaal, universeel onbegrijpelijk dus.

Geen woorden maar gebaren
In de video staat een specifieke functie van de Golf centraal: gesture controle. Met deze techniek kun je met handgebaren bijvoorbeeld een andere radiozender kiezen of de telefoon opnemen. In de video zie je een peuter die nog niet kan praten. Dankzij gesture controle kan hij toch duidelijk maken wat hij wil.

Handig, denken zijn ouders. Zij maken vervolgens alles in huis bestuurbaar met handgebaren. Hoe dat afloopt zie je in de video.

Onder de indruk
Achtung! mcgarrybowen werkt al enige tijd voor Volkswagen Nederland. 'Dit keer vroeg Duitsland of wij een internationale actie wilden bedenken', vertelt Sven Vening van Achtung. 'Ze waren namelijk onder de indruk van het filmpje rondom de kinderwagen.'

Je ziet de nieuwste video in Griekenland, Turkije, Frankrijk, België, Spanje, Portugal, het Verenigd Koninkrijk, Roemenië, Duitsland, Italië en Nederland. Hij is ondertiteld in meerdere talen, maar veel landen zullen ook de Engelse versie gebruiken.

Credits:
Creatie: Julio Álvarez , César García, Mervyn ten Dam
Account: Sven Vening
Producer: Robert Roosenstein
Production:
Director: Pensacola
Volkswagen: Jasper van der Bijl, Leony Hogenes

Over de auteur

Journalist en redacteur voor Adformatie, Tijdschrift voor Marketing en Tijdschrift voor Communicatie (Adfogroep). Lees meer over

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Volkswagen Baby gesture control

Meer in channel Creatie & Campagnes

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs