VPRO presenteert Upload TV

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Upload TV is volgens de VPRO de eerste interactieve tv-show over het fenomeen online video. Het programma vloeit voort uit , de tweemaandelijkse live variant waarbij internetvideo’s op bioscoopschermen worden vertoond.

‘Online video verandert de manier waarop we naar de wereld kijken en met elkaar communiceren. UploadTV duidt de trends, graaft naar de verborgen juweeltjes en de verhalen achter de YouTube hits. Het publiek kan de inhoud meebepalen door bijvoorbeeld video’s in te sturen, of live mee te discussiëren via een virtuele ‘thuistribune’ (videowall)’, aldus de VPRO.

Elke show wordt gekeken naar de impact van online video op een specifiek maatschappelijk verschijnsel. De thema’s die in de vijf afleveringen centraal staan zijn: televisie, muziek, seks, reclame en kunst. In de live uitzending ontvangen presentatoren Dagan Cohen (mede-oprichter van Upload Cinema) en Gwen Pol de makers en vertonen zij de mooiste, spannendste en ontroerendste filmpjes.

Upload TV wordt niet alleen uitgezonden op TV, maar ook op internet. ‘Via Google Hangouts kun je samen met je vrienden naar het programma kijken, de show op ieder moment onderbreken en zelfgekozen video’s inbrengen. Zo creëert iedereen zijn eigen Upload TV. Kortom: Upload TV. Baas op eigen buis.’

Het programma is al actief op Facebook en Twitter. De eerste uitzending is vrijdag 5 april, rond 21.30 uur op Nederland 3.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie