VPRO presenteert Upload TV

Nils Adriaans, redactie | 5 maart 2013, 7:49

Upload TV is volgens de VPRO de eerste interactieve tv-show over het fenomeen online video. Het programma vloeit voort uit , de tweemaandelijkse live variant waarbij internetvideo’s op bioscoopschermen worden vertoond.

‘Online video verandert de manier waarop we naar de wereld kijken en met elkaar communiceren. UploadTV duidt de trends, graaft naar de verborgen juweeltjes en de verhalen achter de YouTube hits. Het publiek kan de inhoud meebepalen door bijvoorbeeld video’s in te sturen, of live mee te discussiëren via een virtuele ‘thuistribune’ (videowall)’, aldus de VPRO.

Elke show wordt gekeken naar de impact van online video op een specifiek maatschappelijk verschijnsel. De thema’s die in de vijf afleveringen centraal staan zijn: televisie, muziek, seks, reclame en kunst. In de live uitzending ontvangen presentatoren Dagan Cohen (mede-oprichter van Upload Cinema) en Gwen Pol de makers en vertonen zij de mooiste, spannendste en ontroerendste filmpjes.

Upload TV wordt niet alleen uitgezonden op TV, maar ook op internet. ‘Via Google Hangouts kun je samen met je vrienden naar het programma kijken, de show op ieder moment onderbreken en zelfgekozen video’s inbrengen. Zo creëert iedereen zijn eigen Upload TV. Kortom: Upload TV. Baas op eigen buis.’

Het programma is al actief op Facebook en Twitter. De eerste uitzending is vrijdag 5 april, rond 21.30 uur op Nederland 3.

Over de auteur

Nils Adriaans
hoofdredacteur Creatie Lees meer over Nils Adriaans

Reacties op dit artikel (6)

Comment author avatar
Avatar

Gnaues

(5 maart 2013, 8:56)
WOW! Wat een ontzettend goed idee. Hoe kom je er op? Op tv youtube filpje laten zien! Kijk nu al uit naar de aflevering over 'televisie' ...
Avatar

Koos de Zeeuw

(5 maart 2013, 9:20)
Hoi Gnaues, ik weet niet wat ik zie! U bent vandaag duidelijk humeurig en niet in vorm en de zon die staat nog wel te schitteren aan de hemel. Dus opnieuw een commentaartje produceren, op zijn 100% Gnaues aub .
Avatar

Zisla

(5 maart 2013, 10:30)
Funniest home videos.
Avatar

Johan

(5 maart 2013, 10:57)
Top Dagan! Lekker uitbreiden met je upload format, coole zender, cool format. Succes!
Avatar

Henkie

(5 maart 2013, 11:04)
1, 2, 3, flop tv

Wedden? Zet een joetje in!
Avatar

Gnaues

(5 maart 2013, 12:46)
Sorry Koos, ik ben echt onder de indruk. Een mooie toevoeging zou overigens zijn als een hipster met iPad, gedurende de uitzending, leuke twitterberichten voorleest... Heel gaaf!

Gerelateerde items Vpro Upload Cinema Upload Tv