VVD wil regionale omroepen op Nederland 3

De VVD wil dat de regionale omroepen worden ondergebracht op Nederland 3.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Met dat voorstel komt de partij maandag in het debat in de Tweede Kamer over . Volgens de liberalen lukt het de publieke omroepen door de bezuinigingen niet meer om het derde net te vullen.

Door de 13 regionale omroepen op het derde net onder te brengen, kunnen de landelijke omroepen besparen op personeel en faciliteiten, aldus het VVD-Tweede Kamerlid Matthijs Huizing. Bijkomende voordeel is volgens hem dat de kijker het regionale nieuws sneller en makkelijker kan vinden. In haar verkiezingsprogramma stelde de VVD nog dat twee publieke netten voldoende waren.

Hij wil ook dat regionale omroepen meer gaan samenwerken met de NOS. Zo moet bij incidenten de NOS de regionale omroepen inschakelen. Huizing: 'Het is heel simpel, als er iets in Haren gebeurt belt de NOS met RTV Noord om ter plekke verslaglegging te doen. Op deze manier kan de omroep sneller schakelen, zijn ze sneller ter plaatse en bespaart men bakken met geld die kunnen gebruikt worden voor kwaliteitsverbetering van programma's.'

De Tweede Kamer buigt zich vandaag over de veranderingen binnen de Publieke Omroep. Vorige week werd duidelijk dat omroepen kregen niet langer op het aantal leden worden afgerekend, maar op de kwaliteit van de programma's. Staatssecretaris Sander Dekker (Media) vindt dat de publieke omroep programma's moeten maken die anders niet aan bod komen.

In 2012 is het mediabudget 917 miljoen euro. Vanaf 2013 wordt het mediabudget stapsgewijs verlaagd. De bezuiniging loopt op tot een bedrag van 200 miljoen euro per 2015.
[Bron: ANP]

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie