Mensen & Carrière

Walter van der Mee Vea Legend 2016

Redactie | 12 december 2016, 20:18

Hij ontving maandagavond de onderscheiding uit handen van Vea-voorzitter Marc Oosterhout.

Dat gebeurde tijdens het jaarlijkse Vea Legend Dinner. Van der Mee krijgt een plek als Legend in de VEA Hall of Fame na Giep Franzen, Albert Winninghoff, Paul Meijer, Pietro Tramontin, Frank Pels, Hans van Dijk, Béla Stamenkovits, Tejo Hollander, Lucas Mees, Cor den Boer & Diederick Koopal en Bart Kuiper.

Prad en Publicis
Walter van der Mee werd na zijn periode bij het FHV van Giep Franzen, Nico Heij en Martin Veltman in 1980 directeur van Prad en in 1982 Algemeen Directeur Prad en de Overadgroep. In 1991 verkocht Walter Prad aan het Publicis van de beroemde Franse reclamegrootheid Maurice Lévy. Van 1995 tot 2003 was hij Regional Director Publicis Europe en van 2003 tot eind 2006 Executive Vice-President Publicis Groupe S.A. (de Franse Holding). In deze laatste functie was hij verantwoordelijk voor Europa (exclusief Frankrijk).
 Hij bouwde in die jaren bekendheid op als actieve voorzitter van de Vea. Van 1997 tot 2009 was hij voorzitter van de Raad van Commissarissen van de FD Mediagroep en de Amsterdamse stadstv-zender AT5.

&;In de jaren daarna heeft Walter zich ontpopt als een van de belangrijkste adviseurs van de branche, zowel voor bureaus als opdrachtgevers&;, meldt de Vea.

Bij de benoeming hoort een beeldje met het profiel van de Legend van de hand van kunstenaar Jeroen Henneman.

Esther Overmars
Het Vea-bestuur heeft Esther Overmars gevraagd een tweede termijn te vervullen als Next Legend en ook in 2017 als junior lid in het Vea Bestuur te functioneren. &;De reden is dat Esther door haar zwangerschap pas laat haar taken heeft kunnen oppakken en het Vea Bestuur toch heel graag haar energie als veelbelovend jong talent wil benutten voor het vormgeven van het beleid in 2017.&

Een Next Legend wordt gekozen aan de hand van drie criteria: 1) werkt bij een bureau in de functie van creatief, strateeg, media, productie of account. 2) Is niet ouder dan 35 jaar en 3) stimuleert vernieuwing in ons vakgebied.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Walter van der Mee Vea Vea Legend

Meer in channel Mensen & Carrière

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs