Wegener lijdt onder tegenvaller De Pers

Wegener heeft in 2010 een nettoverlies na bijzondere posten geleden van 32,6 miljoen euro. Met name de tegenvallende omzet van gratis dagblad De Pers zit de uitgever dwars.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Exclusief bijzondere posten werd een nettowinst behaald van 39,6 miljoen euro tegen 32,6 miljoen euro in 2009. trof een buitengewone last van 48 miljoen euro omdat de omzet van gratis dagblad De Pers lager ligt dan verwacht.

Wegener heeft het langlopende recht advertenties te verkopen in tegen een jaarlijkse vergoeding aan uitgever Mountain Media van de gratis krant. Maar door de tegenvallende omzet zal Wegener naar verwachting toekomstige verliezen lijden op deze regeling. Daarom werd in 2010 een buitengewone voorziening getroffen door het bedrijf.

De omzet daalde in 2010 met 9 procent tot 531,4 miljoen euro. Wegener had vooral last van lagere advertentie-inkomsten. Bij de regionale dagbladen daalde de advertentieomzet met 8 procent, met name door minder personeelsadvertenties. Hiervan nam de omzet met 20 procent af.

De vooruitzichten voor 2011 zijn nog onzeker, aldus Wegener. De advertentieomzet zal nog niet sterk herstellen, aldus het uitgeefconcern. Ook worden stijgende papierkosten verwacht.

Bron: ANP.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie