Wegener-redacties verbijsterd over verlies De Pers

De redactieraden- en redactiecommissies van Wegener hebben een brandbrief aan Wegener-topman Truls Velgaard gestuurd waarin ze hun verbijstering uitspreken over de slechte resultaten van De Pers.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Ze zeggen verbijsterd te zijn over de afboeking van 63 miljoen euro op het brutoresultaat als gevolg van tegenvallende omzet bij het gratis dagblad. Dat meldt Villamedia.
Wegener ging in 2009 een samenwerkingsverband aan met , waarbij Wegener advertenties verkoopt en verder druk en distributie verzorgt. Door tegenvallende advertentie-inkomsten heeft Wegener onlangs een verliespost opgenomen van tientallen miljoenen voor de duur van de overeenkomst. Die overeenkomst geldt nu nog elf jaar.
Woordvoerder Ron Lodewijks (voorzitter redactieraad Brabants Dagblad) spreekt in de brief de vrees uit dat er door het 'verdampen van al deze miljoenen' geen budget meer is om in de Wegener-dagbladen te investeren. Lodewijks wijst op een toezegging van de Wegener-top aan de Centrale Ondernemingsraad (COR), waarin eind december investeringen in print en online van groot belang werden genoemd.
De redactie-organen hebben de ondernemingsraad verzocht een grondig onderzoek in te stellen naar de achtergronden van de De Pers-deal.

Bron: .

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie