Wegener wil gemiddelde leeftijd redactie terugbrengen van 51 naar 43 jaar

Die maatregel is onderdeel van strijdplan 'Spirit', dat de krantenuitgever binnen drie jaar levensvatbaar moet krijgen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De dagbladen van Wegener moeten jonge gezinnen met kinderen aan zich gaan binden. Die drastische verjongingsslag, is onderdeel van de strategische operatie, die binnen Wegener bekend staat als &;Spirit&;. Dat melden bronnen binnen Wegener aan Villamedia (Bart Ebisch). In het aanvalsplan is geformuleerd dat de kranten veel meer geld online moeten gaan verdienen. In samenhang daarmee moeten nieuwe producten worden ontwikkeld. Ook moeten de kranten de gemiddelde leeftijd van hun krantenredacties terugbrengen van 51 naar 43 jaar.

Erik Van Gruijthuijsen, directeur-uitgever bij Wegener, zegt tegen Villamedia echter dat de genoemde 43 jaar geen absoluut gegeven is. Van Gruijthuijsen: &;Het is genoemd bij een presentatie en is daarna een eigen leven gaan leiden. De samenstelling van de redacties gaat er in ieder geval wel anders uitzien. Belangrijk wordt, wat je op welk moment op welk platform moet zetten. Skills blijven niet langer beperkt tot het schrijven van artikelen.&;

Een werkgroep, waar hoofdredacteuren en directie deel van uitmaken gaat komende maanden onderzoeken hoe de aansluiting bij een jongere lezersgroep gevonden kan worden. Punt van aandacht is &;de personeelsopbouw die daarbij past&;. Er wordt gezegd dat een verjonging van de redactie ook een middels is om de loonkosten naar beneden te krijgen. 

In Spirit is ook vastgelegd dat alle kranten een rendement moeten halen van 15,5 procent. De Zeeuws krant PZC vormt daar een uitzondering op. Dat mag met tien procent genoegen nemen.

Meer bij

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie