W+K zwaait eerste lichting The Kennedys uit

Susanne van Nierop, redactie | 6 december 2011, 14:53

Wieden+Kennedy heeft de eerste lichting van The Kennedys uitgezwaaid. Zes creatieve talenten, vanuit verschillende disciplines, vormden het afgelopen half jaar een apart bureau binnen het bureau.

In juni selecteerde Wieden+Kennedy zes talenten, onder wie een stand-up comedian uit Australië, een Zwitserse regisseur en een schrijver uit Senegal. Zij functioneerden als onafhankelijk werkend bureau binnen W+K en werkten op klanten als Nike Football, Women Win, Nuit Blanche, RIMA apparel en EYE Film Instituut. Drie van de zes talenten hebben een baan aangeboden gekregen door het bureau.

Executive creative director Mark Bernath: 'Ik was het meest onder de indruk van het feit dat ze graag zelfstandig werken en echt zelf dingen maken, zonder hulp van de studio, productiemaatschappijen of editors. Ze hebben opvallend veel gemaakt in een korte periode en hebben daarmee het hele bureau geinspireerd.' Volgens creative director Alvaro Sotomayor hadden de talenten vooral op strategisch gebied ondersteunen nodig. 'Dat komt omdat ze geen ervaring in het reclamevak hebben.'

Begin 2012 gaat W+K werven voor een nieuwe lichting van ;s. ">The Kennedy's.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (2)

Comment author avatar
Avatar

sikko gerkema

(6 december 2011, 21:49)
Very nice initiative.
Avatar

Adje

(7 december 2011, 8:00)
Ja, en goed dat ze individuen nemen. Niet de zogenaamde teams. Waarvan de cw dan ineens helemaal niet blijkt te kunnen schrijven enzo. Maar ja ze hadden wel leuke ideeën.

Gerelateerde items Wieden+Kennedy W+K The Kennedys