YoungCapital geeft starters huurhuis bij nieuwe baan

Recruiter wil voorkomen dat talent voortijdig afhaakt.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De marktleider in recruitment van jong talent wil met deze actie starters op de arbeidsmarkt helpen zo snel mogelijk een zelfstandig leven als professional in te richten. 

Het komt volgens YoungCapital dagelijks voor dat geschikte kandidaten ondanks hun enthousiasme alsnog moeten afhaken, omdat zij de woonlasten in Amsterdam niet kunnen betalen. ‘Zonde, want zo blijft talent onbenut’, zegt Ineke Kooistra, ceo van YoungCapital.

De woningen komen beschikbaar in appartementencomplex Sayhaey De Klieverink dat begin januari zijn deuren opent aan de Karspeldreef in Amsterdam Zuidoost. Het gebouw biedt huisvesting aan 217 starters en de huurprijs begint bij 403 euro per maand.

Zien we hier de terugkeer van de ‘welkomstpremie’? Het lijkt erop, zegt Vincent Mispelblom van Flexfirm. ‘Ik denk dat we weer een krappe arbeidsmarkt tegemoet gaan voor de werkgevers die op zoek zijn naar het echt goede talent.

‘In de organisaties van de toekomst wordt niet op meer kwantiteit maar op kwaliteit gespeeld van het personeelsbestand. Iédere plaats moet een optimale invulling hebben. Dus is de jacht op talent geopend.’

Mispelblom vindt het wel jammer dat in de toch snel vergrijzende markt alleen gedacht wordt aan kinderloze arbeidsmarktbetreders. ‘We zullen al ons potentieel hard nodig gaan hebben, daarvoor is een mindshift nodig om de grijze garde te accepteren.’

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie