Premium

Youp van 't Heks Flappie is bekendste reclamekonijn

Bol.com kwam deze week met de kerstcommercial met een hoofdrol voor Flappie het konijn. Net als Praxis in 2010.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Bol.com kwam deze week met zijn kerstcommercial (bureau: Etcetera). Daarin wordt verwezen naar het konijn uit het lied uit de conference van Youp van &;t Hek uit 1981. Dat konijn overleefde Kerstmis niet. Flappie uit de commercial van Bol.com wel:

Dat geldt ook voor Flappie het konijn uit een commercial van Praxis uit 2010. Afgaande tenminste op het timmerwerk, verricht door de jonge eigenaar van Flappie, die wil voorkomen dat zijn vader zijn slag slaat:

Eén van de verantwoordelijke creatieven bij Etcetera, Raymond van Schaik, zegt de commercial van Praxis uit 2010 niet te kennen. &;Ik zie inderdaad dat zij zich net als wij hebben laten inspireren door het bekende kerstnummer &;Flappie&; van Youp van het Hek. Die heeft trouwens aan ons laten weten dat hij Bol.com een hele leuke spot vindt. Wij kenden deze niet maar gelukkig heeft Praxis voor een totaal andere verhaallijn gekozen dan wij met de commercial van Bol.com.&;

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie