Zien van banner zorgt vaak voor zoekactie

De relatie tussen search en online bannering is sterker dan gedacht. Uit onderzoek blijkt dat de groep internetgebruikers die op het zien van een banner actie onderneemt met een zoekopdracht, bijna net zo groot is als de groep gebruikers die direct op een banner klikken.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De conclusie die uit het onderzoek van (onderdeel van Isobar) naar voren komt is dat bannering in combinatie met search nog steeds rendabel is. Het onderzoek toont aan dat bijna de helft van de internetgebruikers die een actie onderneemt na het zien van een banner, ook een aan de banner gerelateerde zoekopdracht uitvoert. Van de internetgebruikers klikt 31% direct op de banner, terwijl 27% een zoekopdracht uitvoert naar het product, merk of bedrijf.

Van de internetgebruikers gaat 21% gaat direct naar de website van de aanbieder en 9% gaat op zoek naar achtergrondinformatie in sociale netwerken. Van alle gebruikers onderneemt 52% direct actie na het zien van de banner. Naast online bannering is zoekmachinemarketing volgens iProspect van essentieel belang om zo de vraag op te vangen die de bannercampagne genereert. Zonder de inzet van zoekmachinemarketing loopt een marketeer bijna de helft van de potentiële bezoekers aan zijn website mis.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie