PTT - KPN - TPG - TNT ... UPS

Helaas hebben we geen rechten meer op deze afbeelding
Adformatie

Een prachtig rijtje – mooi dat het steeds drieletters zijn. Grote herkenbare namen. KPN is pas eind jaren tachtig geïntroduceerd, als Koninklijke PTT Nederland NV. Geweldig wat daar allemaal van gekomen is. Eerst de telefonie gescheiden van post. En vervolgens worstelen hoe je nu centen kan verdienen aan mobiel dataverkeer. Bij het andere deel een splitsing in post en pakketjes. Waar het ene deel aan het zoeken is naar een verdienmodel voor het bezorgen van post. Het andere deel is lekker aan de slag met het ophalen en bezorgen van pakketjes.

Lijkt me bijzonder om al die ontwikkelingen mee te mogen maken als medewerker. Stel dat je ergens jaren ’80 aan de slag bent gegaan als trainee bij de PTT. Door hard werken ben je opgeklommen van teamleider op het sorteercentrum van Oog in Al in Utrecht tot ergens in het hoger management in Hoofddorp. Een glansrijke carrière achter de rug. Met een CV waar je in ieder geval minimaal vier werkgevers op hebt staan – uit nostalgie heb je de uniformen uit je PTT tijd nog bewaard, met de bijbehorende stropdas. Ook heb je nog een stapeltje visitekaartjes van door de jaren heen. Mooi dat de promoties bijna gelijk liepen met de nieuwe logo’s. Wat een krachtige en prachtige merken.

Maar ja. Je hebt dan wel vier drieletterige werkgevers op je CV staan, maar ergens heb je waarschijnlijk een keus gemaakt. Met een van de identiteiten heb je je het sterkst geïdentificeerd. Waarschijnlijk die waar je het hardst gegroeid bent. Persoonlijk of carrièretechnisch. Voor je huidige collega’s geldt dit ook, waarschijnlijk met een andere drieletter dan jijzelf. Wat je nu mist is het gevoel van echte verbinding met de organisatie en je collega’s. In dat opzicht biedt UPS wel weer een mooie kans. Bouwen aan een nieuw sterk en mooi bedrijf. Zoeken naar datgene dat ons echt verbindt. Aan onze klanten en elkaar. En onze nieuwe collega’s..

Ondertussen duimen dat Fedex niet alsnog toeslaat. Dan is het ook gedaan met een van de weinige zekerheden: drieletter acroniemen op je CV.

Advertentie