Facebook is Love

Opinie | 27 maart 2012, 11:35

Vandaag zat ik even in tranen voor mn beeldscherm. Gelukkig was er niemand die het zag. Het was niet van verdriet, maar van ontroering.

Midden op het dorre slagveld, tussen hardline regimes die elkaar haten, groeit er iets prachtigs tussen de mensen van Israel en de mensen van Iran.

Terwijl de leiders van de twee stammen zichzelf tot de tanden bewapenen, klaar om elkaar en hun onderdanen kapot te schieten, ontwapenen de burgers van beide landen elkaar door twee prachtige facebookpagina’s te beginnen. Met persoonlijke portretten, naieve bijna schattige teksten en liefde, bakken vol liefde die tanks van pantserstaal doet smelten. Israel loves Iran en u raadt het al Iran loves Israel.

Als een commercieel medium als Facebook oorlog zou kunnen voorkomen en "The power of the Like", twee gezworen vijanden in elkaars armen kan dwingen, dan ben ik Mark Zuckerberg voor altijd en eeuwig dankbaar.

Fuck de propaganda. Leve de liefde. Leve Facebook.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (6)

Comment author avatar
Avatar

Jacques

(28 maart 2012, 10:45)
@ Theo vV: hoe kunnen we dit artikel liken?
Avatar

Webmaster Adfo Groep

(28 maart 2012, 11:40)
@Jacques kijk eens rechts onder het intro.
Avatar

Jan Bennink

(30 maart 2012, 5:59)
http://www.volkskrant.nl/dossier-jan-bennink/
Dat heeft te maken met mijn onbegrip van het Adfo CMS waardoor ok het gedeelte niet kan vinden.Overigens. Ik experimenteer vanaf 1993 met AL de internetz, trumpet winsock.en IRC enzo Pieter. Overigens is het rete hip om inderdaad geen links te vermelden omdat mensen worden geacht zelf zo'n pagina te vinden in een vloek en een muisklick

Gerelateerde items Facebook Israel Zuckerberg