Zo. Nu eerst een commercial van Bavaria.

Opinie | 13 april 2012, 13:00

Dat een van mijn helden in een Bavaria commercial speelt, zal niet altijd reden zijn voor juichend commentaar.

image

Klik voor een vergroting.

De eerdere Bavaria serie met The Wrestler, Philip Andre Rourke, deed me denken aan een trieste oude tijger die zonder nagels en tanden in een K3 show door een roze hoepel moest springen. En ook de commercial met Hugh Hefner vond ik eigenlijk maar mêh. Een legendarisch grootneuker laten acteren als een vermoeide ouwe lul, is geen reclame voor mannenbier.
Gelukkig is er nu de nieuwe Bavaria commercial met . Een megasuperheld. De eerlijkste en meest ontwapende acteur van Hollywood.
En die spot is gelukkig een heel stuk beter. Het script was duidelijk op zijn lijf geschreven. De verstilde torment van een onverbeterlijke drinker, die dingen ziet. Charlie gleed goed in zijn rol.
Eindelijk liet Bavaria zijn acteur echt acteren. De commercial staat in dienst van Charlie Sheen en niet andersom. En zo hoort het ook.

Charlie had er duidelijk zin in en zette een mooie ex drinker neer. Ook al weet je best, dat Sheen zelfs in zijn setflesje 0%, nog wodka, gootsteenontstopper en absinth had laten mixen door de cateraar.
Het alcoholvrije EO partyshot aan het einde, inclusief excuusneger - ratio altijd 3 op 1 - had voor mij niet gehoeven. Dat moest vast van de jongens in Lieshout. Het is jullie vergeven.
Ik heb uiteraard op Twitter gevraagd wat hij er zelf van vond. Als hij me antwoordt laat ik het zeker even weten. En als laatste wil ik toch even mijn broer Marc feliciteren dat hij - als stemacteur - in een film met Charlie Sheen heeft gespeeld. Die jongen maakt tenminste wat van z’n leven."

Over de auteur

Reacties op dit artikel (26)

Comment author avatar
Avatar

Ferdinand Ake

(14 april 2012, 10:00)
meh...
Avatar

Jonathan Herman

(14 april 2012, 14:10)
Beste Jan,

Veel dank voor de lovende woorden over de laatste Bavaria spot. Dat je minder te spreken bent over de andere twee commercials is jammer, al wil ik jou op mijn beurt wel complimenteren met je oplettende notities aangaande de hoofdpersonen. Zij waren in werkelijkheid niet veel anders dan hoe jij ze beschrijft. En dus is mijn missie geslaagd: de humor kruipt behoorlijk dicht tegen de realiteit aan.

Zo zitten er in alle filmpjes ook andere karakters die op waarheid berusten. De vriendin van Mickey bijvoorbeeld is in het dagelijks leven ook daadwerkelijk zijn ega. En op de Playboy Mansion vroeg de oude Hef of wij zijn toenmalige aanstaande, die enkele maanden later zijn ex bleek te zijn, ook bij dit project konden betrekken.

Ik omarm tijdens het draaien graag dit soort onvoorziene omstandigheden: Als je aan een celebrity vraagt om zichzelf te spelen in een reclamefilm is het prachtig als je er elementen uit zijn echte leven in kunt verwerken.

Zo was ik ook blij verrast toen Charlie Sheen de dag voor het draaien vroeg of hij voor de eindscene zijn beste vriend Tony Todd mocht meenemen. Google maar even. Inderdaad ja, de man die jij de door-Lieshout-ingegeven-excuusneger noemt.

Mocht jouw held Charlie je intrigerende tweet beantwoorden dan zou je ook even door kunnen vragen. Bijvoorbeeld wat hij vindt van Hollandse reclamemannen die de vriendschap tussen een blanke en een zwarte man uiterst onwaarschijnlijk vinden. Hij zal je waarschijnlijk op zijn hoogst eigen wijze van repliek dienen.

Vriendelijke groet,

Jonathan Herman, Regisseur
Avatar

Martin Mol

(14 april 2012, 18:32)
Nee Jan! Columns schrijf je omdat je ergens pisnijdig over bent of ergens dolgelukkig van wordt. En dan komen die reacties vanzelf wel (als je dolgelukkig schrijft) of je wordt minstens koud doodgezwegen (als je pisnijdig bent). But write on Jan... you rock! Heeft ADFO al een column van je geweigerd? Een groter compliment is namelijk niet mogelijk.
Avatar

Martin Mol

(14 april 2012, 20:00)
I would say: fuck him hard with a not to handle column...
Avatar

Jan Bennink

(15 april 2012, 9:56)
http://www.volkskrant.nl/dossier-jan-bennink/
Ik sta er wat anders in Martin. Ik schrijf tegenwoordig ook wat columns, hier en daar, maar ben in principe een ouwe hoer, een reaguurder. Op Twitter en Geenstijl enzo. Discussies met mensen die zich aangesproken, vind ik juist vreselijk leuk. Natuurlijk lees ik de niegus in z'n reactie ook wel, maar zonder emotie is er geen fuck aan een discussie. In ons vak wordt juist veel te weinig gediscussieerd. Er zijn te veel heilige huisjes en mensen. Laten we de boel eens een klein beetje open flikkeren. Heerlijk.
Avatar

Chris Hanselaar

(15 april 2012, 10:07)
Eens met de analyse. Erg mooie en leuk filmpje.

En toch knaagt er iets bij me. Ik geloof dat ik -en wellicht vele anderen- een beetje klaar zijn met leuk. Van leuk wordt mijn bier niet lekkerder, van leuk weet ik nog niet met wie ik zaken doe, bovendien is leuk tegenwoordig de tool van iedereen. Alle verzekeringen zijn leuk, alle biermerken zijn leuk, gutteguttegut alles is leuk.

Zonder in brandinggelul te vervallen, maar ik vraag me af hoeveel breinpositie je nog met leuk kan houden.

De Bavaria races is een positie. Leuk niet. Bavaria = brandend rubber onthoud ik, Bavaria is leuk, ach, wat moet je er mee.

Bovendien: die paar keer dat ik naar het Brabantse Lieshout mocht reizen waren een genot: niet alleen vanwege het prachtige landschap, maar ook de heerlijke geur van vers bier als je het terrein van kilometers naderde. Daar zit toch ook een verhaal in?

Laat Bavaria vooral leuk zijn. Ik amuseer me wel met die spotjes. Maar laat ze ook eens zien wie ze echt zijn. En dat verhaal vind ik mooier.
Avatar

kermit de kikker

(16 april 2012, 7:30)
Is een fantastische film met een waardeloos einde eigenlijk wel een fantastische film?
Avatar

Koos de Zeeuw

(16 april 2012, 9:06)
Jan Bennink produceert intussen gave columns en dat Martin Mol lekker klassiek kan en wil polariseren is al decennia bekend maar Jan en Martin moeten wijzer zijn en zullen toch wel weten dat AdF (Chief Theo) in polariseren geen trek heeft, dat een (volgens Jan) aan Jan gegeven vrije hand er snel weer afgehakt kan/zal worden als het AdF niet aan staat. Het is de omgedraaide wereld om waar te nemen dat juist Jan en Martin (gezien hun laatste oprispingen meer het nieuwe duo Zoet & Zoetsappig) in sprookjes zijn gaan geloven, zij verdienen daarvoor een wakkere PETS van sabreur Koos!
Avatar

Martin Mol

(16 april 2012, 10:54)
Ja dat kan maar Koos we beginnen wel altijd al om 16.00 uur in te drinken in Café De Botter, iets verderop in de Havenstraat. Dat pets stukken beter in de gym. Kunstgebit uit s.v.p.!
Avatar

Koos de Zeeuw

(16 april 2012, 14:27)
Jan en Martin. Wat krijgen we nou? Zijn jullie soms van de p . t gepl . . rd! Lelijke vreemdgaanders! De Botter tapt Amstel en Brand dus wijk ik, voor ons Bavaria feestje, uit naar een ethablissement waar de enige echte BAVARIA getapt wordt en omdat ik wel weer de BOB zal moeten zijn wordt het de beroemde heerlijk, heldere Bavaria 0% alc. van Charlie Sheen en daarna karateklappen uitdelen.Sabreur Koos lust jullie, lelijke enge reclame mannetjes, rauw.
Avatar

Mol

(16 april 2012, 17:49)
He Bennink... ouwehoer niet zoveel man (alsof het drinken voor de wedstrijd het smetteloze imago van de kickboks wereld aantast...pfff, zeg) ... ga ff snel terug on topic en geef beleefd antwoord op de reactie van Chris Hanselaar.
Avatar

Koos de Zeeuw

(16 april 2012, 19:15)
Nou dan zal ik het geheim maar verklappen. Chris Hanselaar houdt helemaal niet van bier, heeft er ook geen verstand van. Zijn hond wel en dat komt omdat Chris altijd uitroept "Geef mijn portie maar aan Fikkie". Overigens is Chris, tegen redelijke beloning, wel in staat om hele volksstammen aan een biermerk te binden en ze van "blauwe knoop" te genezen.
Avatar

Chris Hanselaar

(17 april 2012, 12:29)
Hey Koos, ik heb je even gegoogled, maar kwam een overleden manager ouderenzorg tegen. Zal jij wel niet zijn. Dus.... leuk dat je in de ring treedt, maar trek dan wel dat maskertje van je guitige snoetje. Wie is Koos de Zeeuw?
Avatar

johan

(17 april 2012, 13:52)
Beste Chris, aangezien Koos de enige is die ooit iets over Mol zegt en vice versa, kun je ervan uitgaan dat hij schizofreen is...
Avatar

André Venema

(17 april 2012, 15:32)
Aan Jonathan Herman:

In de column zie ik nergens dat het onwaarschijnlijk wordt geacht dat een blanke man een 'neger' als vriend heeft. Ik zie wel een regisseur die in zijn reactie zichzelf op de borst hengst dat er een neger in het filmpje zit, en dat hij dat zo vreselijk normaal vindt, anders dan die enge columnist dat kennelijk vindt. Terwijl die laatste alleen aanstipte dat er wéér een excuus-donkere in een commercial zit. Want daar word je inderdaad gestoord van. Al die commercialmakers die als de dood zijn om van discriminatie beticht te worden. Doe niet zo benepen en spring niet meteen op die kast om uit te leggen waar die neger bij Charlie Sheen vandaan kwam. Want dat was dé trigger om die reactie te tikken.
Avatar

Martin Mol

(17 april 2012, 16:09)
Hahahaha!!!.... beste Chris Hanselaar en beste johan, de adfo redactie weet wie Koos de Zeeuw is en wie ik ben... denk je dat ze dat toelaten: dat iemand met zichzelf in discussie gaat? Ik ben niet schizofreen maar Johan (Johan wie...) is knettergek!
Avatar

Tebbe

(17 april 2012, 16:21)
Het lijkt mij mooi als Mol nu weer een Ip-ban krijgt van Adformatie. Niet omdat hij ligt te stuiteren. Maar omdat het kan.Hij blijft onze excuus sloveen. En alleen heeel soms mag hij meedoen. :P
Avatar

Mol

(17 april 2012, 16:35)
Hahahahaha... he Tebbe.... haha... geweldig en gezellig! Jij ook hier? Love you! ZO! NU GVD WEER ON TOPIC! ZO!
Avatar

Mol

(17 april 2012, 17:41)
meh…

Ferdinand Ake, zaterdag 14 april 2012, 12:00
Avatar

Jeroen Mirck

(17 april 2012, 20:00)
http://www.jeroenmirck.nl
Oké, on topic dan maar weer. Ik zie net de Bavaria-spot in de pauze van Bayern-Real Madrid en wat opvalt: er is een shot uitgeknipt die het autoritje naar huis lelijk afbreekt: Sheen slaat af en loopt ineens zijn huis binnen. Dat ie z'n oprijlaan oprijdt, is eruit geknipt. Jammer, had die tijdwinst niet ergens anders geboekt kunnen worden? Verder een grappige commercial, maar ik vind hem net iets te braaf voor een filmpje met/over Charlie Sheen.
Avatar

Bob

(19 april 2012, 5:46)
Natuurlijk geeft Chief Theo Jan Bennink een column. Wie anders wil de hand laten petsen? Jan Bennink is de Joost Zwagerman van de reclame.

Gerelateerde items Charlie Sheen Bavaria Commercial