door Publicis One Nederland, partner | 7 juli 2017, 15:11 in Merk & Strategie
Medialandschap Data Insights

Instagram wordt mainstream, nieuwe spelers in videolandschap en ontwikkeling people based marketing

Publicis One Nederland, partner | 7 juli 2017, 15:11

Het mediagedrag van consumenten wordt veelzijdiger en meer gefragmenteerd. Doordat adverteerders en exploitanten hierop anticiperen beweegt het huidige medialandschap zich razendsnel.

In Q1 2017 is ons kijkgedrag volop in ontwikkeling. We verwelkomen zowel nieuwe TV kanalen (VICELAND) als streaming diensten (Amazon Prime). Millennials besteden gemiddeld bijna 4 uur per dag aan online video en doen dit in toenemende mate op hun telefoon. De populariteit van bioscoop blijft toenemen, de bezoekersaantallen zijn in het eerste  kwartaal van 2017 met 18% gestegen ten opzichte van Q1 2016. Blendle speelt in op de ontwikkelingen van online leesgedrag met het aanbieden van een premium abonnementsvorm. Ook zien we een aantal opvallende stijgingen met betrekking tot de mediabestedingen van de papieren titels AD en De Volkskrant; beide zijn met meer dan 80% gegroeid ten opzichte van Q1 2016. Als we het over het gebruik van social media hebben kunnen we niet om de groei van Instagram heen. Het platform staat nu in de top 5 social media en laat daarbij Twitter achter zich. YouTube maakt belangrijke stappen richting ‘people based marketing’ door afscheid te willen nemen van cookies en pixels.
 
Als Human Experience Company begint voor Starcom (onderdeel van ) alles bij het begrijpen van mensen en hun mediagedrag. Om een goed en volledig beeld te krijgen van de beleving van consumenten analyseert het Insights & Data team van Starcom het Nederlandse medialandschap aan de hand van vijf Media Consumption Patterns ‘Watching, Listening, Reading, Communicating en On the Go’.
 
publiceert elk kwartaal de medialandschappresentatie. De data waarop de inzichten zijn gebaseerd, zijn de meest actueel beschikbare in de markt.
 
Wil je volledig op de hoogte zijn? Lees dan hier de medialandschappresentatie.

 

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar
Avatar

Hans Veenman

(13 juli 2017, 10:56)
Vier uur per dag online video kijken? Liefst op een priegelphone? Dat overleef je toch niet?

Dit is een bijdrage van

Publicis One Nederland

Partner

Publicis One biedt geïntegreerde creatieve marketing- en technologie oplossingen voor elk merk-, media- en/of digitaal communicatievraagstuk.

Lees meer over Publicis One Nederland
Meer van deze partner