door Ster, partner | 13 juni 2017, 11:12 in Media
vrouwenvoetbal Televisie Nos

Blog: Vrouwenvoetbal is hot

Joris van den Ring-Bax , partner | 13 juni 2017, 11:12

Van 65.000 naar 151.000 vrouwelijke KNVB-leden. Jaja, zondag 16 juli gaat het EK Vrouwenvoetbal (in Nederland!) van start. De openingswedstrijd wordt ook nog eens in het stadion van de mooiste club van Nederland gespeeld, de Galgenwaard. Daar nemen de Oranjeleeuwinnen het op tegen Noorwegen.

Als voetballiefhebber vind ik het prachtig dat de dames op het hoogste niveau meedoen. Het damesvoetbal heeft zich in Nederland de afgelopen jaren in een rap tempo ontwikkeld. Tussen 1998 en 2016 steeg het aantal vrouwelijke KNVB-leden van 65.000 naar 151.000. Een heel goede ontwikkeling.

Eerst met de jongens samen, vervolgens in het eerste meisjesteam
Ik speelde als kind veel buiten; daar waar mijn vriendinnen ‘meiden-dingen’ wilden doen, koos ik er vaak voor om met de jongens een potje te voetballen. Binnen no time werd ik thuis door de jongens uit de buurt opgehaald om mee te doen. Leuke tijden!

Op mijn 11e hoorde ik dat de plaatselijke voetbalclub een meisjesteam oprichtte. Daar heb ik me direct voor ingeschreven. Elke zaterdag was het feest. Regelmatig beeldde ik me in hoe fantastisch het zou zijn om in een vol stadion te mogen spelen. Niet wetende dat er ruim twintig jaar later een EK damestoernooi op eigen bodem zou worden georganiseerd.

We gaan winnen!
Man, man wat had ik graag op 16 juli een van de elf Oranjeleeuwinnen willen zijn. Na het uit volle borst meezingen van het Wilhelmus, shinen en - natuurlijk - met 3-0 winnen van Noorwegen. Eén troost voor mij; de NOS heeft de uitzendrechten bemachtigd. Een mooie sportzomer in het vooruitzicht bij de NPO dus.

Welke beelden kunnen aan de historische goals van Van Basten in ‘88, Bergkamp in ’98 en Van Persie in ’14 toegevoegd worden? Ik verheug me er enorm op! Als adverteerder zou ik het wel weten. Grijp je kans en zorg dat je bij dit mooie evenement aanwezig bent.

Heel veel succes Oranjeleeuwinnen!

Rachida van den Heuvel
medewerker finance & business control, maar bovenal voetbalfan

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar
Avatar

jose rootinck

(3 augustus 2017, 22:25)
Wat leuk!!

Dit is een bijdrage van

Ster

Partner

Meer van deze partner
Nu op Twitter