door Ster, partner | 3 november 2017, 8:43 in Media
Televisie Video Programmering

Oh mijn hemel, wat moeten we nu kijken?!

Ster Reclame, partner | 3 november 2017, 8:43

Waar moet ik naar kijken de komende tijd? Ik ben nogal gehecht aan mijn vaste programma’s. En nu Heel Holland Bakt is afgelopen, Penoza definitief uitgeknald is, Niet te geloven zijn finale heeft gehad en Ilse’s Veranda weer leeg is, val ik in een gat… Gelukkig is er geen reden voor paniek, want er komen weer allemaal nieuwe pareltjes aan!

Wat lekker dat ik bij Ster zit, zodat ik je mee kan nemen in de programmering van november tot en met het einde van het jaar. Het lijkt wel of er begin november weer een heel nieuw seizoen start!

Overrompeld door de snelheid van de tijd, bedenk ik me dat de advent alweer over drie weken begint. Deze aanloopperiode naar Kerst brengt ons in gedachten alvast naar de kerstdiners, brunches en nieuwjaarsborrels. Toch was er een tijd dat Kerst niet alleen ging om eten, kerstmarkten en cadeautjes, maar om de geboorte van Jezus. Weten we nog wel wat we vieren tijdens Kerst, Hemelvaart, Pasen en Pinksteren? En wat vieren Boeddhisten, Hindoes, Moslims en Joden eigenlijk allemaal voor feesten? Misschien is een opfriscursus religie niet geheel ongepast. Mét (on)gepaste grappen zet het nieuwe programma ‘Oh mijn hemel!’ de wereldreligies met een glimlach uiteen. Ik ben zelf niet vies van een lekker avondje lachen, dus deze nieuwe titel trekt absoluut mijn aandacht. 

Lachen is gezond
December heeft wat dat betreft veel goeds voor mij in petto. Er zijn namelijk genoeg cabaretiers die in december hun grappen via de tv de wereld in sturen. Persoonlijk kijk ik erg uit naar de Oudejaarsconference van Youp van ’t Hek. De jaren hebben hem zeker niet softer gemaakt, en dat is wat mij betreft maar goed ook. Ook van Erik van Muiswinkel hoop ik dat hij me weer ongegeneerd hard laat lachen. Kortom, Cabaret op 1 is zeker aan mij besteed.

Klassiekers voor de kleintjes
Met al deze humor op tv belooft december een gezellige maand te worden. En niet alleen voor de volwassen kijkers. Ook voor de kleinere kerstvakantiegangers is er genoeg te lachen. Zo omarmt Zappbios elke middag een klassieke kinderfilm. A trip down memory lane met Minoes bijvoorbeeld. Toen was Carice nog jong en onschuldig (geen rode tovenares die aanstuurt op bloedoffers) en Theo Maassen nog schattig. En stiekem niet alleen voor de kleintjes, ouders kunnen er vast ook van genieten. Daarbij ken ik genoeg studenten die best nog een keer, op een (brakke) middag onder een dekentje op de bank (met een bak popcorn) willen zien hoe Kruimeltje een vader vindt, Mumble zijn hartelied ontdekt en Bennie erg Stout is.

Spanning
Maar er is natuurlijk meer dan alleen lachen en zoetigheid. Mijn zondagavond gaat veranderen: de spanning die wegvalt met het einde van Penoza, wordt hopelijk weer teruggebracht met Voetbalmaffia. Johnny heeft alles, maar door een twist van het lot lijkt hij het in een korte periode allemaal kwijt te raken. Is hij net zo’n vechter als Carmen van Walraven of stevent hij met forse schreden op de afgrond af? Ik vind het spannend. Spannend in een heel andere zin van het woord zou Vieze Film ook kunnen worden trouwens. Wat er gebeurt als je ‘gewone’ filmmakers een pornofilm laat regisseren, zie je op drie donderdagavonden in november.

Al met al is er dus genoeg te zien komende tijd. Dus laat de winter en de kou maar komen! En als ik nog een gratis tip mag geven: mijn favoriet Streetlab is te allen tijde terug te kijken via NPO Start. De sociale experimenten van Daan, Stijn, Jasper en Tim gaan mij echt nooit vervelen. 

Sietske Steenbeek
Ster

 

Reacties op dit artikel (4)

Comment author avatar
Avatar

Crazy Henky

(3 november 2017, 16:24)
Geforceerd enthousiasme voor de NPO.... hilarisch slecht. De NPO mijdt ik tegenwoordig als de .... (vul zelf ziekte in).
Avatar

Evert Jan Poorterman

(6 november 2017, 10:58)
Dom gedoe; voor Klokhuis-kijkers. Bovendien vol fouten; dus dwaalleer. Manipulatie zoals al duizenden jaren. Volk opium en dergelijke. Veel beloven en weinig geven, doet gekken in vreugde leven.
Avatar

denker

(13 november 2017, 12:20)
De makers zijn van mening dat als we de joden christenen en moslims dus alle drie belachelijk maken dan kunnen we alles zeggen en iedere gelovige beledigen. Niet alleen een slecht gemaakt en goedkoop reli-basching maar vooral lafhartig. Een regisseur en schrijvers trachten met dit drie in de pan programma aan te sluiten bij de encyclopedische onwetendheid van de het volk, dat zij overduidelijk minachten. De subtitel “kijk wat er allemaal kan in Nederland” heeft niets te maken met onze vrijheid van meningsuiting en godsdienst. Het is iets wat je het liefst zo snel mogelijk doorspoelt.


Avatar

Gnaues

(25 november 2017, 16:27)
Ach meneertje de denker... Joden, moslims en christenen hebben echt niemand nodig om belachelijk gemaakt te worden. Dat doen ze zelf al goed genoeg.

Dit is een bijdrage van

Ster

Partner

Meer van deze partner
Nu op Twitter