door TBWA, partner | 22 augustus 2017, 13:45 in Merk & Strategie

In Memoriam Max Maarschalkerweerd

TBWA, partner | 22 augustus 2017, 13:45

Woensdag 9 augustus overleed Max. Heel onverwacht. Net na z’n 58e verjaardag, gevierd met roze koeken. Net nadat we, zoals hij en zijn gezin, bekomen waren van de schrik van z’n hartaanval. Max was een dag thuis, maar met z’n hart en ziel alweer bij de zaak en al z’n collega’s. ‘Ik kom donderdag of vrijdag even langs, want ik mis jullie natuurlijk ook allemaal’ mailde hij ons.

Max was een echt mensenmens. Hij had een zwak plekje voor de meeste collega’s, ook al kon hij ook heel goed op ze mopperen. Als ze niet nadachten of het onmogelijke van hem vroegen. Hij kon zich opwinden over het gebrek aan begeleiding voor de jonge mensen. ‘Zo gaan ze het vak nooit snappen’. Hij wilde er zich niet druk over maken, maar kon het niet laten.

Ook z’n mond kon ie maar moeilijk houden als het hem niet zinde. Vaak ging dat niet om hem, maar om de manier waarop de dingen gingen. Als hij dan al z’n mond hield, dan sprak zijn hele gezicht boekdelen. Die blik gaan we niet meer vergeten. Max stond voor je klaar. Altijd. Of het ging om een haastklus voor McDonald’s, bidprentjes voor je overleden vader of geboortekaartjes voor je dochters. Max liet je nooit stikken. Het maakte hem bij al z’n collega’s zo geliefd. Van sommigen hoorde hij dat en van anderen zal hij het nooit weten.

Max had, wat wij, de humor van een Amsterdammer noemen. Snel, scherp en vaak met een cynisch randje. Dat was vaak lachen en soms huilen. Hij had een scherp oog voor mensen. Zij die deugen en zij die niet deugen, daarin was hij wel een tikje zwart-wit. Maar dat was Max en meestal had hij het wel bij het rechte eind. Slijmen deed hij niet. Gewoon niet. Hij vond het ver-schrik-ke-lijk om het te zien en was er geweldig snel mee op de kast te krijgen.

Max was gek op zijn gezin. Als trotse vader deelde hij alle weekend verhalen met ons. Over hockeycompetities, de vakantie in de Ardennen en zijn ontmoeting met Ronnie Tober.

Fijne man met je warme en lieve hart waarvan wij allemaal dachten dat het niet kon breken, we gaan je missen in ons bureau. Wij wensen je gezin, je familie, je drukkers en je andere leveranciers en al je collega’s en oud-collega’s veel sterkte en een bak mooie herinneringen aan je toe. 

Patritia Pahladsingh, Managing Partner TBWA\NEBOKO
 

Reacties op dit artikel (5)

Comment author avatar
Avatar

(22 augustus 2017, 14:35)
Max, een mooie nuchtere vent met het hart op z'n tong. Veel sterkte aan familie, vrienden en collega's.
Avatar

(22 augustus 2017, 17:56)
Max. Rots in de productie-branding. Ineens weg... wat een gemis.
Avatar

Ogilvy & Mather Amsterdam

(23 augustus 2017, 12:05)
Wat een verschrikkelijk bericht. Een fijn mens is niet meer. We gaan je missen Max.
Avatar

Mireille Elberse

(25 augustus 2017, 11:17)
Wat bizar verdrietig. Veel met Max gewerkt. Altijd met plezier.
Patritia, mooi geschreven, zo ken ik Max ook. Dank je wel!
Avatar

Bouwke Datema

(28 augustus 2017, 8:49)
Wat een verdrietig nieuws. Ook ik heb prettig met Max samengewerkt. Sterkte aan familie, vrienden en collega's.

Dit is een bijdrage van

TBWA

Partner

Voor grote merken en merken die groot willen worden.

Lees meer over TBWA
Meer van deze partner
Nu op Twitter