Telegraaf-journalist Bart Mos: 'Als mensen echt afhouden, ga ik er even langs'

Podcast Geen Commentaar! Vijfde aflevering, met de bekende Telegraaf-journalist en mudracker Bart Mos.

Bart Mos tijdens een uitzending van Telegraaf TV
Telegraaf TV

Een schandaal, crisis of duikende bestuurder is aan Telegraaf-journalist Bart Mos altijd goed besteed. Hij is bekend en berucht bij een groot aantal woordvoerders.

Mos kreeg landelijke bekendheid toen hij in 2006 samen met collega Joost de Haas door de rechtbank Den Haag in gijzeling werd genomen; hij beschermde zijn bronnen voor een artikel over de crimineel Mink Kok en weigerde die prijs te geven. 

Mos bracht grote zaken naar buiten, Rochdale, de woekerpolis, Spijker en KPMG: 'Dankzij een verspreking van de woordvoerder kregen we de sleutel tot het grote schandaal in handen.'

Een must listen voor elke communicatieprofessional of woordvoerder die wil weten hoe een journalist op het scherp van de snede opereert. 

Enkele uitspraken van Bart Mos in deze Geen Commentaar!

  • Er zijn nog heel veel bedrijven die denken dat als ze niet terugbellen er niets wordt gepubliceerd, heel wonderlijk is dat.
  • Ik maak vaak ruzie met woordvoerders. We hebben een ander belang, dat hoort er een beetje bij. Ik heb ook regelmatig goedmaakgesprekken en -lunches.
  • Er is weinig besef wat journalisten drijft. Als er een schandaal is zal ik daar bovenop springen. Blijkbaar zijn veel bestuurders er niet van doordrongen dat veel journalisten graag schandalen en crises beschrijven en uitzoeken.
  • De reputatie van De Telegraaf wordt vaak tegen ons gebruikt. Dat is lekker spinnen: je zegt dat het in De Telegraaf staat en wel opgeblazen of niet juist zal zijn. Veel journalisten trappen daar dan in.
  • Ik sprak Hubert Möllenkamp van Rochdale de eerste keer en stelde hem wat vragen. Hij stond op achter zijn bureau en zei: “Op het graf van mijn overleden vrouw, het is niet waar wat je zegt”. Inmiddels is hij veroordeeld.
  • Als mensen echt afhouden, dan ga ik er even langs.

 

Deze podcast is ook te beluiseren via iTunes en Spotify.

Kijk ook ons dossier met alle afleveringen uit de podcastserie Geen Commentaar!

Advertentie
advertisement

Reacties:

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie