Commissariaat brengt jaarverslag 1999 uit

1999 Was het jaar van de grote doorbraak van internet en de verschuiving van traditionele verhoudingen in de informatiesector, concludeert het Commissariaat voor de Media in het deze week uitgebrachte jaarverslag over 1999.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Via de nieuwe Concessiewet wordt internet vanaf 2000 een belangrijke neventaak voor de publieke omroep. 1999 Was ook het jaar van de veranderende machtsverhoudingen en verticale integratie, waarbij ondernemingen op het gebied van distributie (o.a. kabelexploitanten), ook inhoud gaan leveren. Door voortschrijdende concentratie komt de informatievoorziening in handen van steeds grotere bedrijven, zegt het commissariaat in het jaarverslag.

In 1999 is het advertentievolume voor radio en televisie fors toegenomen. Het commissariaat vraagt zich desondanks af of de financiële basis voor de landelijke publieke omroep voldoende is gelet op bijvoorbeeld de noodzakelijke investeringen in nieuwe diensten.

Vorig jaar startte het commissariaat 35 sanctieprocedures. Er werden 33 boetes opgelegd (goed voor ruim 8 ton). De commerciële omroepen werden het meest beboet, waarbij het vooral ging om overtreding van de reclame- en sponsorregels.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie