DENK brengt persbericht uit dat het Beste Raadslid heeft, maar liegt wel een beetje

Gökhan Çoban haalde tweede ronde niet

  • PR
  • 9 March 2018
  • Redactie Adformatie

Wie is het Beste Raadslid van Nederland? Donderdag 8 maart werden de 12 genomineerden bekendgemaakt in deze verkiezing van campagnebureau BKB, de Volkskrant en omroep WNL.

DENK liep gisteren alvast vooruit op de uitverkiezing later deze maand en bracht gisteren een juichend persbericht uit waarin het zijn ‘eigen’ kandidaat Gökhan Çoban alvast tot winnaar bombardeert.

Een probleem: het Veenendaalse raadslid van DENK behoort helemaal niet tot de 12 genomineerden di voor de tweede stemronde zijn geselecteerd.

'Niet op zoek naar beste campaigner' 

Çoban haalde weliswaar in de eerste nominatieronde de meeste stemmen, maar de jury was niet erg onder de indruk van zijn ‘effectiviteit, communicatieve-vaardigheden en integriteit’, de criteria waarop de shortlist voor de tweede stemronde is gebaseerd.

De jury wijst er op de site van Binnenlands Bestuur op dat de stemmen in de eerste nominatieronde slechts een van de instrumenten is om de winnaar te bepalen. ‘We zijn niet op zoek naar de beste campaigner, maar naar het beste raadslid’, aldus jurylid John Bijl.

Het belette DENK niet de overwinning maar vast te claimen in het persbericht met bijbehorende rituelen:

‘DENK dankt iedereen die deze geweldige overwinning heeft mogelijk gemaakt en feliciteert Gökhan Çoban met de behaalde eerste plek!’

 

 

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie