Digital Design Case: NYCxDESIGN

Circus Family creëerde een interactieve installatie voor New York Design Week.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Audiovisueel designbureau creëerde op uitnodiging van Dutch Culture USA een interactieve installatie voor New York Design Week, NYCxDESIGN. De installatie bestond uit 40 zelf gemaakte LED light tubes, elk met een rij van 80 LED lampjes - in totaal 3200 individueel aanstuurbare pixels. Door middel van een zelfontwikkelde controller en software werd de installatie aangestuurd. Audiofrequenties werden gekoppeld aan speciaal ontworpen animaties.

Gedurende de dag konden bezoekers de animaties op de installatie manipuleren: door te klappen of springen veranderden bewegingen, kleur, helderheid en het design van de animatie. In de avond werd de animatie gekoppeld aan de audiofrequenties van de DJ. 

De software werd later ook ingezet voor de visuals van Yellow Claw tijdens EDC in Las Vegas en de van Massive Music en MediaMonks in Cannes. 

Credits
Concept, animaties en techniek:

Elke editie van het magazine Adformatie bevat een pagina met het beste uit de wereld van digital design, geselecteerd door het -initiatief. In het blad wordt verwezen naar deze post in het , waar we extra’s en aanvullende info over de case plaatsen.

     

 

Tip: to Dutch Digital Design! 

Check ook de andere digital design cases van Adformatie:

- Case
- Case ;HP bend the rules&;
- Case
- Case
- Case
- Case
- Case
- Case
- Case

Meer over Dutch Digital Design in .

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie