Discord-directeur faalt in klantcommunicatie rondom NFT's

De populaire chatapp hintte deze week op de integratie van NFT's. Na klagende gebruikers ontkent Discords-directeur de plannen nu.

Discord

Op maandag hintte Jason Citron, oprichter en directeur van de populaire chatapp Discord, in een tweet dat Discord een integratie krijgt met NFT's. Een Non-fungible Token is een manier om via de blockchain tegen betaling eigenaar te worden van een digitaal object, veelal een kunstwerk. De directeur plaatste een tweet met een schermafbeelding die een integratie met twee NFT-diensten liet zien. 

Vermoedelijk wilde Citron met zijn tweet de reacties van de Discord-gebruikers peilen. Die kwamen er massaal en waren bijna allemaal negatief. 

Veel Discord-gebruikers lieten blijken NFT's te zien als een piramidespel of in ieder geval een functie die niets toevoegt aan Discord. Een deel van de Discord-gebruikers met een betaald abonnement, gaf aan de chatapp de terug toe te keren als de NFT-integratie er zou komen.

Advertentie
advertisement

'Bedankt voor de inzichten'

Citron heeft de reacties ongetwijfeld voorbij zien komen en besloot op woensdag een nieuwe tweet te sturen. De directeur bedankte iedereen voor de 'inzichten' en gaf aan 'geen plannen te hebben om dit interne concept beschikbaar te stellen.' Kritische gebruikers geloven die uitleg niet en vermoeden dat Discord de NFT-integratie wel degelijk wilde uitrollen, maar daar voorlopig vanaf ziet door de negatieve reacties. Ook techmedia zijn kritisch op Citron's argumentatie. Zo spreekt Mashable van een 'ongemakkelijke terugtrekking' van zijn idee.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie