Dit zijn de 5 beste projecten publieke communicatie van 2020

De NS, de Politie, Gemeente Súdwest-Fryslân, Enschede en communicatiebureau Beaumont zijn de finalisten voor de Galjaard Prijs.

Digitale ansichtkaart uit het project SameNSterker van de NS, een van de 5 finalisten

De NS, de Politie, de gemeente Súdwest-Fryslân, de gemeente Enschede en communicatiebureau Beaumont zijn genomineerd voor de Galjaardprijs 2020. De prijs wordt elk jaar toegekend aan het meest inspirerende project in publieke communicatie.

In totaal dongen er 26 inzendingen mee naar de prijs, vijf daarvan bleven over als beste. De winnaar wordt op 29 oktober bekendgemaakt. De projecten zijn:. 

De Galjaardprijs is genoemd naar Chiel Galjaard, een van de oprichters van de beroepsvereniging  voor communicatieprofessionals. De award wordt jaarlijks toegekend aan een maatschappelijk initiatief op het gebied van publieke communicatie. Er zijn drie criteria: inspirerend voor vakgenoten, innovatief qua aanpak en impact qua resultaat.

Volgens juryvoorzitter Friso Fennema komen de werelden van participatie en communicatie steeds dichter bij elkaar: 'De inzendingen weerspiegelen de diversiteit van de vraagstukken in het publieke domein. Covid-19 is dit jaar een belangrijke factor natuurlijk maar je ziet ook veel initiatieven op het gebied van de energietransitie.'

Rode draad in het werk van de vijf finalisten, aldus Fennema, is dat die alle het belang hechten aan aansluiten bij de leefwereld van mensen om wie het gaat. 'Of het nu gaat om een paar duizend medewerkers of om een groep bewoners in een wijk: het gaat om luisteren, aansluiten en maatwerkoplossingen realiseren.'

Jury

De Galsjaardprijs wordt georganiseerd door Logeion. Naast Friso Fennema, directeur Communicatie ministerie IenW, bestaat de jury uit Esther Bunnik, hoofd Communicatie VNG, Annette Klarenbeek, lector communicatie aan de Hogeschool Utrecht,  Arjen van Leeuwen, eigenaar Van Leeuwen Communicatie en Cor Vos, stadmaker en strategisch communicatieadviseur Gemeente Amsterdam, en winnaar van de Galjaardpijs in 2019.

De Galjaardprijs wordt uitgereikt op 29 oktober 2020 tijdens het Nationale Congres Publieke Communicatie 2020. In verband met Covid-19 zal het congres plaatsvinden in de vorm van een online middag-congres. Dit jaar – de eenentwintigste editie – staat in het teken ‘van verdeelde samenleving naar gedeelde toekomst’. 

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie