Donald Trump meldt via een tweet en sussende arts dat hij corona heeft

De campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen staat op zijn kop. Trump, die corona zo bagatelliseerde, is nu zelf besmet.

Donald Trump

Het is precies het onderwerp waar de Amerikaanse president het niet over wil hebben, maar waar de verkiezingscampagne de komende tijd wel over zal gaan: Donald Trump heeft corona. Hij bracht het zelf naar buiten via een tweet even na middernacht Amerikaanse tijd, en liet zijn arts Sean P. Conley een statement naar buiten brengen.

Trump en zijn vrouw Melania, die eveneens positief is getest op het covid-19-virus, zijn besmet door Hope Hicks, de pr- en communicatieadviseur en vertrouwenspersoon van de president.

De besmetting is saillant want Trump heeft het coronavirus lang gebagatelliseerd, ondanks dat hij in februari al wist dat het dodelijk was. Ook liet hij zich publiekelijk schoorvoetend met een mondkapje op zien en hield hij tegen de medische adviezen in rally’s en bijeenkomsten waar social distancing en het gebruik van beschermingsmiddelen nauwelijks gebeurde.

Interessant is te kijken hoe de president vannacht het nieuws van zijn besmetting communiceerde. Hij deed dat via zijn favoriete kanaal Twitter. Trump liet weten dat hij en ‘@FLOTUS’, zijn vrouw, in quarantaine zijn gegaan en het herstelproces direct zijn begonnen. ‘We will get through this TOGETHER!’

Advertentie
advertisement

Ook liet Trum zijn arts Sean Conley een statement naar buiten brengen, een bijna klassieke verklaring voor dit soort gevallen: het gaat goed met de president en zijn vrouw, ze worden nauwkeurig gemonitord en de beste artsen van het land staan het medische team van het Witte Huis bij.

Amerikaanse media gingen vooral in op wat er niet werd gezegd in het statement, namelijk of de president klachten heeft door zijn besmetting.

De arts Sean Conley speelde overigens ook een opmerkelijke rol in de campagne. Hij bevestigde enkele maanden terug dat hij Trump het experimentele coronamedicijn hydroxychloroquine zou hebben voorgeschreven.

Trump claimde lang dat dit omstreden medicijn ‘de grootste gamechanger zijn in de geschiedenis van de geneeskunde’ kon zijn . Veel heeft dat medicijn hem niet geholpen, in alle opzichten. De president is positief getest en chloroquine verdween in het kerkhof van hypes.

Het is nog niet bekend of Trumps tegenstrever, de democraat Joe Biden, zich ook laat testen. De beide kandidaten stonden twee dagen geleden nog tegenover elkaar voor een veelbesproken debat, dat nogal uit de hand liep. Beide kandidaten behoren met hun 74 en 77 jaar tot de risicogroepen voor het coronavirus.

arts trump verklaring
de verklaring van Trump zijn arts

Plaats als eerste een reactie

Advertentie